"Artrit" kelimesi iltihap anlamına gelir. Romatoid artrit, eklem astarının iltihabının neden olduğu ağrılı bir durum iken, osteoartritte, dizler ve omurga gibi ağırlık taşıyan eklemlerdeki kıkırdak en sık etkilenir. Eklemlerdeki ağrı ve sertlik artritin başlıca belirtileridir. Sarımsakın anti-enflamatuar özellikleri, artritik ağrı ve şişliği hafifletmeye yardımcı olabilir.
Romatoid Artrit Bir kişi romatoid artrit olduğunda, vücudun bağışıklık sistemi eklemlerdeki sinovyal zarlara saldırır. Bu yağlama yağı yok edildiğinde, iltihaplanma meydana gelir ve ağrıya neden olur. Bireysel eklemleri etkileyen osteoartritten farklı olarak, romatoid artrit vücuttaki bütün eklemleri etkileyebilir. Ulusal Fiziksel Aktivite ve Engellilik Merkezi'ne göre, sarımsak, artrit ile ilişkili şişme ve enflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilecek antienflamatuar özellikleri ile bilinir. Artrit muzdarip insanlar diyetlerine sarımsak ekleyerek daha fazla acısız bir yaşam sürdürebilirler.
Sağlıklı Hücreler
Günlük alınırsa, sarımsak bağışıklık sistemini uyarmak ve dolaşımı ve kanı iyileştirmek için çalışır akış. Sağlıklı hücre bakımı, yeterli oksijen seviyesini gerektirir; Bu nedenle, kandaki yetersiz oksijen kaynakları vücudun düzgün çalışmasını engeller. Sarımsak ayrıca serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan ve eklemlere zarar verebilecek bir antioksidan olan mineral selenyum içerir. Çevresel kirleticilerde bulunan serbest radikaller, artrit gibi dejeneratif hastalıkların hasar karakteristiğine neden olmaktan genellikle sorumludur.
Yutma
Taze sarımsak karanfilini soyun ve çiğ veya pişmiş olarak yiyin. Bitkinin iyileştirici özelliklerinden en üst düzeyde yararlanabilmek için sarımsak ezilmeli veya kızartılmalıdır. Çiğ sarımsak yemek mideyi ve sindirim sistemini tahriş edebilir, bu yüzden sarımsak hazmı kolaylaştırmak için kızartılmalıdır. Pişmiş sarımsak, hücrelerin serbest radikal hasarına karşı korunmasında da daha etkili olabilir. En fazla terapötik fayda sağlamak için her gün birkaç diş sarımsak yeyin. Sarımsak tabletleri veya kapsülleri uygun bir diyet takviyesi sağlar ve kokusuz olma avantajını da ekler.
Sülfür
Sülfür bakımından zengin bir gıda olan sarımsak, kollajen üretiminde önemli bir rol oynar. Kollajen, minderler eklemleri kıkırdak dokusu oluşturmak için gereklidir. Sorun, kükürt seviyelerinin artritik eklemlerde sağlıklı eklemlerden daha düşük olmaları ve vücudun kendi başına kükürt üretememesidir; bu nedenle, kükürt alımı diyet kaynaklarından gelmelidir. Sarımsaktaki kükürt, etkilenen eklemlerde iltihaplanmayan analjezik etki yaratarak kıkırdak onarımına ve kas ve eklem ağrısını azaltmaya yardımcı olur.
Yan Etkiler
Bazı insanlar çok fazla sarımsak yemenin mide ekşimesi veya onları mide bulantısı yapar. Diğerleri, çok miktarda sarımsak tüketirken alerjik bir reaksiyon geçirebilir. Deri döküntüsü geliştirirseniz, sarımsak almayı durdurun ve doktorunuza danışın. Sarımsak kanı incittiğinden, reçeteli ilaçlar ya da kanınızı inceltebilecek aspirin gibi reçetesiz ilaçlar alırsanız ne kadar sarımsak yediğinize dikkat edin. Kanama, çok fazla sarımsak tüketmenin olumsuz bir yan etkisi olabilir. Özellikle ameliyata ihtiyacınız varsa, ağrıyı tedavi etmek için çok miktarda sarımsak alırsanız doktorunuza bildirin.