|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Bitkilerden Doğal Antibiyotikler

Bakterilerin antibiyotiğe dirençli suşlarının gelişmesine yol açabilecek olan reçeteli antibiyotiklerin aşırı kullanımı konusundaki artan endişe karşısında, birçok tıbbi uzman doğal, güvenli antibiyotik alternatiflerine yeni bir göz atıyor. Bunların çoğu arka bahçeniz veya yerel sağlık gıda mağazanız kadar yakın olabilir.

Karpuzu

Birkaç meyve bitkisinin antibiyotik yararları sağladığı gösterilmiştir. Kızılcıklar, kadınlar tarafından idrar yolu enfeksiyonlarını önlemek ve tedavi etmek için uzun süredir kullanılmaktadır ve 1990'larda, Tel Aviv'de çalışan bilim adamları, hem kızılcık hem de yaban mersini sularında bulunan monosakarit fruktozun, bakterilerin büyümesini inhibe ettiğini keşfetti. Benzer şekilde, ahududu suyu, çeşitli bakteriyel enfeksiyonların tedavisi için Avustralya'da bir halk ilacı olarak kullanılmıştır ve Avustralya'daki Charles Stuart Üniversitesi'ndeki Biyomedikal Bilimler Okulu'ndan araştırmacılar, ahududu özlerinin salmonella gibi çeşitli bakteri türlerinin büyümesini önemli ölçüde azalttığını doğrulamıştır. shigella ve E. coli.

Sarımsak

Sarımsak, vebaya karşı koruma olarak Orta Çağlardan beri kullanılmaktadır ve Louis Pasteur, antibakteriyel etkisini 1858 gibi erken bir tarihte tanımlamıştır. Sarımsak, Avrupalı ​​araştırmacılar tarafından test edilmiştir. 1970'ler 10 farklı bakteri ve mayaya karşı bulundu ve bunların sadece sarımsaklara karşı etkili olduğunu değil, aynı zamanda dirençli bakteri suşlarının gelişimine katkıda bulunmadığını tespit etti.

Olive Leaf

1993 yılında “Uygulamalı Bakteriyoloji Dergisi” konusu, zeytin yaprağının iki tür bakteri üremesini geciktirdiği bildirildi. Diğer birçok çalışma, zeytin yapısındaki aktif bileşenin, elenolik asidin, yan etkileri olmadan çok çeşitli enfeksiyonların tedavisinde etkili olduğunu doğrulamıştır.

Papaya

Papaya meyvesi lateks denilen sütlü bir sap içerir. bu bir kimyasal karışımıdır. Nijerya Üniversitesi'ndeki araştırma, bu kimyasalların hem olgun hem de olgunlaşmamış papaya meyvelerinden elde edilmesinin önemli bir antibakteriyel etkiye sahip olduğunu keşfetti. Alışılmadık bir hikayede, Londra’daki böbrek nakli hastalarında ameliyat sonrası bir enfeksiyon, tüm modern ilaçlar yaranın üzerine konan papaya şeritleri tarafından başarısız olunca ve 48 saat boyunca bırakıldıktan sonra tedavi edildi.

Tanenler

Tanenler hemen hemen her bitki kısmında ve çay ve şarapta konsantre dozlarda bulunan bir maddedir. 1999 yılında, Dr. Augustin Scalbert, tanenlerin mantar, maya ve bakteri için toksik olma özelliğini belgeleyen o zamana kadar yapılan 33 çalışmanın bir listesini çıkardı. Yoğunlaşmış tanenlerin, ruminal bakterilerin hücre duvarlarını bağladığı, büyüme ve proteaz aktivitesini önlediği bile gösterilmiştir.

Tarhun

Tarhun otu, bildirildiği gibi virüslere, mantarlara ve bakterilere karşı etkili bir bileşik olan kafeik asit içerir. 1996 yılında “Etnopharmacology Journal” da Meksika Meksika tarhun özellikle bakteri üremesinin engellenmesinde önemli bir etkiye sahip yedi kumarin içeren güçlüdür.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, geleneksel tıpta uzun süredir antimikrobiyal ve Doğu Londra Üniversitesi'nden bilim adamları, aynı zamanda "hastane süper böceği" olarak da adlandırılan antibiyotiğe dirençli Staphylococcus aureus'a (MRSA) karşı koymada çay ağacı yağının verdiği sözü gösterdiler.

> Bitki otu, tarhun gibi, kekik de etkili bir antimikrobiyal olan kafeik asit içerir. Tarhun, halk hekimliğinde enfeksiyonu önlemek için bandajları ilaçlamak için uzun zamandan beri kullanılmaktadır ve 1975'te bir Alman eczacı, bitkinin uçucu yağının ağızdan alındığında hem güçlü bir topikal dezenfektan hem de güçlü bir antibiyotik olduğunu doğrulamıştır. Tarhun ayrıca antibiyotik ve antiseptik özelliklere sahip timol içerir - Listerine gargaradaki ana etken maddedir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]