| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Ayurveda Tıpında Çemen otu Kullanımı

Ayurveda, dünyadaki en eski şifalı bilim olabilir ve Hindistan'da 5.000 yıldan fazla bir süredir uygulanmaktadır. Ayurveda, bitkisel ilaçlarla birçok fiziksel rahatsızlığı tedavi ederken, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı dengesini teşvik ederek hayatı uzatmayı hedeflemektedir. Çemen otu, hem güzellik hem de tıbbi uygulamalarda kullanıldığı Ayurveda uygulamalarında en değerli bitkilerden biridir. Çemen hiçbir zaman Batı tıbbi tedavisinin yerine kullanılmamalıdır.

Kilo Kaybı

Çemen yıllık bir bitkidir. Hem yaprakları hem de tohumları tüketilir ve tatlı, akçaağaç şurubu benzeri bir tada ve aromaya sahiptir. Vitaminler ve mineraller bakımından zengindir ve Yeni Zelanda Sağlık Bilgi Ağı'nda yazan Dr. Satish Kulkarni'ye göre çemen otunun bileşenleri sindirimi artırır ve vücuttaki yağ dokusunu azaltır. Bu nedenle çemen yapraklarının ve tohumlarının diyete dahil edilmesi kilo kaybına neden olabilir. Çemen hiçbir zaman tıbbi olarak onaylanmış bir kilo verme programının yerine kullanılmamalıdır ve çemen gibi bir bitkisel ilaç kullanmadan önce kilo kaybını gidermek için doktorunuza danışın.

Boğaz Ağrısı

Çemen, genel tonik olarak kullanılır. India Mirror'a göre sağlık ve refahı artırın. Çemen otu tohumlarından yapılan çay, vücudun hastalıklardan korunmasına yardımcı olabilir ve mukusin nitelikleri, özellikle boğaz ağrıları ve bağırsakları üzmek için yatıştırıcı hale getirir. Çemen otu, Ayurveda ve Çin tıbbında uzun süredir bu amaçlar için kullanılsa da, lisanslı bir doktor onayı olmadan kullanma riskini almayın ve her zaman önce bir boğaz ağrısı ya da mide rahatsızlığı için tıbbi yardım isteyin.

Kolesterol

Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'ne göre, araştırmalar Ayurveda tıbbının kalp hastalığı riskini azaltmada, artrit muzdarip insanlarda ağrı ve sakatlanmayı azaltmada ve yüksek kolesterol tedavisinde etkili olabileceğini göstermiştir. Maryland Tıp Merkezi Üniversitesi, araştırmaların çemen tohumlarının HDL yükseltirken LDL'yi veya "kötü" kolesterol seviyelerini düşürebileceğini veya bağırsaktaki kolesterol emilimini düşürdüğü için "iyi" kolesterol seviyelerini azaltabileceğini; Benzer bir etki, şeker hastalığı olan kişilerin kan şekerini düşürmeye yardımcı olabilir. Satish Kulkarni'ye göre, yüksek kolesterol veya diyabet için bir doktora danışmadan ve onayını almadan çemenizi tüketmeyin.

Gebelik ve Emzirme

Çemen tüketimi, hamile kadınlardaki demir seviyelerinin desteklenmesine yardımcı olur. Ayurveda uygulamalarında doğumdan sonra emzirmeyi artırmak için yeni annelere çemen de önerilmektedir. Hamile veya emziren hiçbir anne, tıbbi onay almadan çemen otu tüketmemelidir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com