| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Lovenox Gebelikte Yan Etkiler

Lovenox (enoxaparin), genellikle günlük enjeksiyonla verilen, düşük molekül ağırlıklı heparin (LMWH) olarak adlandırılan bir kan incelticidir. LMWH vücutta daha stabil ve öngörülebilir bir hareket tarzı sunar ve böylelikle fraksiyone olmayan heparinle görülen kanama risklerini en aza indirir. Amerikan Kadın Doğum ve Jinekologlar Koleji'ne göre, Lovenox, gebelikte venöz tromboembolizmin (kan pıhtıları) önlenmesi ve tedavisi için güvenli ve etkili bir tedavi yöntemidir.

Ortak Yan Etkiler

Lovenox tarafının çoğunluğu Etkileri hem hamile hem de gebe olmayan bireylerde aynı sıklıkta meydana gelir. Lovenox deri altına (derinin altına) günde bir veya iki kez karın içine enjekte edilir ve enjeksiyon bölgelerinde lokalize ağrı ve morarma ile ilişkili olabilir. Ateş, bulantı ve ishal de bildirilmiştir. Karaciğer enzimlerinde normal değerin üç katına kadar yükselmeler hastaların yüzde 6'sında görülmüştür. Bu seviyeler genellikle ilacın sonlanması ile normalleşir.

Kanama

Doğum sonu kanama riski tüm gebeliklerde büyük bir endişe kaynağıdır. LMWH kullanımı olan 2.777 gebeliğin retrospektif bir çalışması, Lovenox kullanan hastaların yüzde 2'sinden daha azının, LMWH kullanmayan hastalardan anlamlı derecede farklı olmayan önemli bir kanama yaşadığını ortaya koydu. Majör kanamalı olguların çoğunluğu, beklenen obstetrik nedenlerle doğrudan ilişkiliydi, ancak Lovenox'un etkileri ile doğrudan ilişkili - muhtemelen artmış olmasına rağmen -

Düşük Trombosit Sayısı

Trombositopeni (daha düşük Kandaki normal trombosit sayısı) standart, fraksiyone olmayan heparin kullanımı ile ilişkilendirilmiş ve heparin kaynaklı trombositopeni (HIT) olarak adlandırılmıştır. Bu durum, LMWH ile o kadar nadir görülmüştür ki, Amerikan Göğüs Hekimleri Koleji, Lovenox ile tedavi edilen hamile hastalarda trombosit sayımlarının rutin olarak izlenmesini önermemektedir. kırıklar uzun süredir standart heparin tedavisinin risklerini tespit etmiş ve LMWH'ye uygulanan risklerin de olduğu varsayılmıştır. Ancak “İnsan Üreme” e göre hamilelikte gözlenen kemik kaybı, LWMH kullanan ve kullanmayan hastalar arasında istatistiksel olarak farklı değildi. Lovenox kullanan yaklaşık 1.200 gebe kadının retrospektif bir çalışması da, osteoporoz veya osteoporotik kırık vakası olmadığını ortaya çıkardı. Her ne kadar kemik kaybı, Lovenox'un potansiyel bir yan etkisi olarak gösterilmesine rağmen, bu çalışmalar başka türlü önerebilirdi.

Epidural /Spinal Hematom

Kontrolsüz kanamada paralizi de içeren nadir görülen ciddi nörolojik yaralanma raporları vardı. Lovenox kullanan hastalar, epidural kateter yerleştirme ve spinal anestezi uyguladı. Hem Amerikan Kadın Doğum Uzmanları ve Jinekologlar Koleji hem de Amerikan Bölgesel Anestezi Derneği, önemli kanama riskini en aza indirmek için son uygulanan Lovenox dozundan 12 ila 24 saat sonra epidural anestezi kullanımının geciktirilmesini tavsiye etmektedir. Bu rehberlerin uygulanmasından sonra, takip çalışmalarında hiçbir komplikasyon gözlenmedi. Bununla birlikte, doğumda epidural anestezinin kullanımı ve zamanlaması ve buna rağmen Lovenox kullanan hastalar için tartışmalı bir konudur.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com