Gıda zehirlenmesi insanları etkileyen en yaygın besinlerden biridir. Son kullanma tarihi geçmiş veya uygun şekilde hazırlanmamış gıdalar gıda zehirlenmesine neden olabilir. Suşi, gıda zehirlenmesine kendini veren bir besindir çünkü birçok insan tarafından kullanılan, çiğ ve pişmiş elementler içeren ve oda sıcaklığında servis edilen bir besindir. Suşi ile ilgili herhangi bir şey kapalıysa, insanları hasta edebilir.
Salmonella
Salmonella, en çok anlaşılan besin zehirlenmesi türlerinden biridir. Suşi dışında birçok şeyden gelebilir, ancak suşi çoğu zaman çiğ balık içerdiğinden, büzülme riski daha yüksektir. Salmonella'nın bir kişiyi etkileyebileceği üç yol olsa da, genellikle gastroenterit olarak kendini gösterir. Hastalık Kontrol Merkezi'ne göre belirtiler arasında ishal, karın krampları ve ateş var. Semptomlar dört ila yedi gün boyunca herhangi bir yerde devam eder ve sık sık, bir doktora ihtiyaç duymadan giderilebilir. Eğer ishal özellikle şiddetli ise, hastalananların bağırsaklara veya kan dolaşımına yayılabileceği için hastalananların hastaneye yatırılması gerekebilir. Antibiyotikler ancak vaka yeterince şiddetli ise veya salmonella bağırsaklara girerse verilecektir. Bağışıklık sistemi zayıflamış kişiler genellikle daha ağır vakalar geliştirir.
Staphylococcus Aureus
Staphylococcus Aureus, balıktan çok suşi pilavından gelebilecek bir hastalıktır. Pirinç, yaptıktan sonra hızlı bir şekilde soğutulmadığı takdirde bu bakteri hızla büyüyebilir. Bu hastalık güveç ve krema bazlı tatlılar gibi yiyeceklerde daha yaygındır, ancak suşi sıklıkla oda sıcaklığında hazırlandığı ve servis edildiği için, büzülmesi mümkündür. Belirtileri arasında kusma, bulantı ve iştahsızlık, hafif ateş ve ishal; genellikle en fazla bir veya iki gün sürer. Staphylococcus Aureus için en iyi tedavi, kusma ve ishal nedeniyle kaybedilen sıvı ve elektrolitlerin yenilenmesidir. Ulusal Tıp Kütüphanesi, ishal önleyici ilaçların kullanılabileceğini, ancak her zaman gerekli olmadıklarını söylüyor.
Anisakiasis
Anisakiasis, çiğ balık yemekten kaynaklanan bir hastalıktır. Bu, suşi popülaritesi ile birlikte artmasına rağmen, Amerika Birleşik Devletleri'nde nadir görülen bir hastalık olarak kabul edilir. Belirtiler diğer besin zehirlenmelerine çok benzer; bu nedenle hastalığın anisakiazis olarak teşhis edilmesi için bir doktora ihtiyaç duyulur. Bunlar, bulantı, ateş, mide krampları ve kusmayı içerir. İnsanlar Anisakidae olarak bilinen parazit bir solucanın larvalarıyla enfekte suşi veya sashimi yemekten Anisakiasis'i alırlar. Suşi şefleri genellikle solucanı bulabilir, bu yüzden Anisakiasis ile enfekte olması nadirdir. Ciddi durumlarda, solucanlar bir doktor tarafından uzaklaştırılmalıdır.