Amerikan Hamilelik Derneği’ne göre, kadınların hamilelik sırasında hiperasidite yaşaması yaygındır. Aynı zamanda mide ekşimesi, asit hazımsızlığı ve gastrointestinal bozukluk olarak da bilinen bu durum, göğüs kemiğinin tabanında başlayan ve boğazın tepesine doğru ilerleyen bir yanma hissine neden olur. Hamilelik sırasındaki fiziksel ve hormonal değişiklikler, tipik olarak yemeklerden sonra oluşan bu yanma hissine neden olur.
Nasıl Gelişiyor
Büyüyen bir cenine besin sağlamaya yardımcı olan plasenta uterus kaslarını gevşetmek için progesteron hormonu üretir Üretildikten sonra, bu hormon ayrıca mideyi yemek borusundan ayrı tutan kasları ve valfleri gevşetir. Bu kaslar çökmeye başladığında, mide asitleri özofagusa geri döner ve bu da mide sularının boğaza girmesine neden olur. Bu yedekleme, birçok hamile kadının yaşadığı yoğun yanma hissine neden olmaktadır.
Gebelik Boyunca Hiperasidite
Rahim kasları ve mide kapakçıkları gevşemiş bir durumda olduğu sürece, muhtemelen hiperaktivite ortaya çıkacaktır. Bu nedenle, bir kadın hamileliği boyunca yoğun bir mide ekşimesi geçirebilir. Şiddetli göğüs ağrısı ve rahatsızlığı yaşayan kadınlar, semptomları hafifletmek için antasit alma konusunda araştırma yapmak için doğum uzmanlarına danışabilir. Hafif ve orta dereceli vakalarda, hamilelik sırasındaki diyet değişiklikleri, gastrointestinal rahatsızlığın sıklığını ve yoğunluğunu azaltabilir.
Diyet Değişiklikleri
Hamilelik sırasında hiperasiditeyi ortadan kaldırmak mümkün olmayabilir; Ancak, hamile kadınlar rahatsızlığı en aza indirmek için adımlar atabilir. Mide asidini azaltmak için kafein ve çikolata gibi kafein içerikli gıdalardan uzak durun. İşlenmiş etleri, yağlı yiyecekleri ve kızarmış yiyecekleri diyetinizden çıkarın. Mide asidini şiddetli bir şekilde artırabilecek narenciye, domates ve sirke gibi yüksek asitli yiyeceklerden uzak durun.
Uyku Alışkanlıkları
> sindirilecek yiyecek. Uyku sırasında mide asitlerinin boğazdan yükselmesini önlemek için başınızla ve omuzlarınızla hafifçe destekleyin. Hafifçe yükseltilmiş bir konumda uyumak da sindirime yardımcı olur. Mide asitleri midede kaldığında, yiyecekler daha çabuk siner ve bu da mide ekşimesi oluşumunu en aza indirir. , , ] ]