|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Serotonin Eksikliği Belirtileri

Serotonin, beyne sinir impulsları gönderen veya ileten bir nörotransmitter olarak da sınıflandırılan bir hormondur. Beyinde ve sindirim sisteminde bulunur ve hatta bazı meyve ve sebzelerde bulunabilir. Serotonin vücuttaki birçok fonksiyonun düzenlenmesi için gereklidir ve yeteri kadar sahip olmadığınız zaman, birkaç semptomu da beraberinde getiren serotonin eksikliği sendromu gelişebilir.

Serotonin duygudurum bozukluklarında büyük rol, özellikle depresyon. Mayo Clinic’e göre, nörotransmiterler, özellikle serotonin dengesi değiştirildiğinde, ruh halini etkileyecektir. Beyindeki serotonin seviyesi ne kadar düşükse, depresyon bozukluğu geliştirme riski de o kadar artar. Bu, anti-depresanların dayandığı ilkedir. Bazı anti-depresanlar seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI'lar) olarak adlandırılır ve beyin sinir hücrelerinin serotonini yeniden alma (geri alım) yeteneğini bloke ederek çalışırlar. Bu, beyinde sinir impulsları göndermek için daha fazla serotonin bırakır, böylece depresyon duygularını azaltır ve genel havayı iyileştirir.

Uyku Bozuklukları

Beyindeki serotonin seviyesi, ne kadar iyi uyumanızı da etkiler . "Güncel Biyoloji" dergisinin 6 Haziran 2006 tarihli bir çalışmasına ilişkin bir makaleye göre, bilim adamları ortak bir meyve sineğini (Drosophila melanogaster) uyku araştırmasında bir araç olarak kullanıyorlar, çünkü çok basit bir gergindi. sistemi. Sinek ve serotonin ile yapılan çalışmalarda, Pennsylvania Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, serotonin seviyelerinin yükseldiği zaman, sineklerin daha uzun ve daha derin bir uyku yaşadığını tespit etti. Bu, bilim adamlarının yıllarca bildikleriyle çakışıyor, serotoninin uyku döngüleri üzerinde etkisi olduğu. Yukarıda belirtildiği gibi, düşük serotonin seviyeleri, aynı zamanda uykunun bozulmasına da yol açabilecek depresyona da yol açabilir.

Cravings

Serotonin ayrıca gıda isteklerinde rol oynar. Avustralya Hipoglisemik Sağlık Derneği tarafından 6 Kasım 2005 tarihinde yayınlanan bir bildiri, serotonin’in bir nörotransmiter olarak görevinin, gıda alımı ve iştah konusunda memnuniyet duygusunu iletmek olduğunu açıklamaktadır. İştahın düzenlenmesi dengesiz hale geldiğinde, obezitenin öncüsü olabilen, balina yeme gibi yeme bozukluklarına yol açabilir. HHAA, şekerin vücutta serotonin üretimini başlatacağını belirtir, böylece serotonin içeriği düşük olan bir vücut, yeterince üretmek için otomatik olarak tatlıları ve basit karbonhidratları ister. Ne yazık ki, bu daha sık serotonin üretimine yeterli olduğundan daha fazla şeker bağımlılığına yol açmaktadır. Ulusal Sağlık Enstitüleri, serotoninin sadece kanama yemeyi etkilemekle kalmayıp aynı zamanda düşük seviyelerin de bulemi ve anoreksiya nervoza ile de ilişkili olabileceğini bildirmektedir.

Mide Üzgünü

Serotonin sindirim sisteminde üretilir ve Vitamin Research Products, serotonin eksikliği varsa, sindirim sisteminin irritabl barsak sendromu, kabızlık ve sindirim rahatsızlığına karşı savunmasız olduğunu açıklar. Serotonin ayrıca mide kaslarının hareketini düzenlemeye yardımcı olan ve kabızlığın önlenmesine neden yardımcı olduğunu açıklayan bir kas uyarıcısıdır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır