|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Gecikmiş Hipoglisemi ve Gastrik Bypass

Gastrik bypass ameliyatından sonra hipoglisemi veya düşük kan şekeri hafif ve şiddetli semptomlara neden olabilir. Bazı hastalar, erken damping sendromu adı verilen bir durum sırasında, yemek sırasında veya kısa bir süre sonra bunu tecrübe eder. Diğerleri yemeklerden birkaç saat sonra geç veya gecikmiş hipoglisemi yaşarlar. Nadir bir komplikasyon olan hiperinsülinemik hipoglisemi, başarılı bir ameliyattan bir ila iki yıl sonra ortaya çıkar ve insülin üretimindeki artışla ilişkili görünmektedir. Tedavi semptomların nedeni, sıklığı ve ciddiyetine göre değişir. Hipoglisemi yaşadığınızdan şüpheleniyorsanız doktorunuza görünün.

Gastrik Bypass

Gastrik bypass ameliyatından sonra hastalar hızlı bir şekilde kilo kaybederler, çünkü prosedür mideyi yumurta büyüklüğünde bir kese azaltır ve sindirim sistemini biraz bloke etmek için yeniden yönlendirir. kalori emilimi. Kilo kaybını kolaylaştırmak ve devam ettirmek için hastalar, protein alımını arttırmak, şekerli ve yağlı yiyeceklerden kaçınmak ve kafein, karbonat veya alkol içeren içeceklerden kaçınmak için uzun süreli diyet değişiklikleri yapmalıdır.

Late Dumping Sendromu

Damping sendromu 2006 yılında "Endokrinoloji ve Metabolizma Güncel Görüşü" tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, gastrik bypass ameliyatının uzun vadeli bir komplikasyonu, gastrik bypass hastalarının yaklaşık yüzde 10-15'inde meydana gelir. Erken dökülme sendromu - mide bulantısı, kusma, gaz, ishal ve şekerin yüksek olduğu bir öğün sırasında veya kısa bir süre sonra karın krampı - mideden hızla bağırsak içine boşalan sindirilmemiş yiyeceklerden kaynaklanır. Geç dumping sendromu, yemekten iki saat sonra ortaya çıkabilir, baş dönmesi, halsizlik, terleme, çarpıntı ve hipoglisemiye bağlı konfüzyon gibi semptomlar ortaya çıkabilir.

Hiperinsülinemik Hipoglisemi baypas sonrası hiperinsülinemik hipoglisemi işlemden bir veya iki yıl sonra başlar. İnsülin sekresyonundaki bir artışın neden olduğu semptomlar titremeleri, çarpıntıları, terlemeyi, açlığı veya kaygıyı, ayrıca daha şiddetli yorgunluk, konfüzyon, nöbet ve bilinç kaybı semptomlarını içerebilir. Ataklar genellikle yemeklerden bir ila üç saat sonra ortaya çıkar ve zaman geçtikçe sıklığı ve ciddiyeti artar.

Tıbbi Beslenme Tedavisi

Tedavi, semptomların ciddiyetine ve sıklığına bağlıdır. İlk adım, insülin sekresyonunu azaltmak için sık sık küçük öğünler yemektir. Sebzeler ve tam tahıllar gibi karmaşık karbonhidratların yanı sıra her öğünde protein ve yağ yemek, sindirim işlemini yavaşlatabilir ve hipoglisemi semptomlarını azaltabilir. Ağır vakalarda, hastaneye yatış ve tüp beslemesi, 2010 yılında yayınlanan ve “Klinik Endokrinoloji ve Metabolizma Dergisi” tarafından yayınlanan bir çalışmaya göre durumun seyrini tersine çevirebilir.

Cerrahi Tedavi

Hayatı tehdit edici gecikmiş hipoglisemi vakaları, mide bypassını tersine çevirerek veya pankreasın bir kısmını çıkartarak insülin üretimini engellemek için cerrahi olarak tedavi edilmiştir. Bununla birlikte, kısmi pankreatektomiden sonra bile, bazı hastalar hipoglisemik semptomlar yaşamaya devam eder, bu yüzden tam bir pankreatektomi bile gerekli olabilir. Sendrom, pankreas fonksiyon bozukluğu yerine değişmiş beslenmeden kaynaklanabilir, bu nedenle gastrostomi beslemeleri daha iyi tedavi olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır