Saç derisindeki maya lekeleri, çocuklarda en sık bulunmasına rağmen, her yaş grubu arasında yaygındır. Maya enfeksiyonları çeşitli nedenlerden kaynaklanır. En iyi bilinen neden cilt ve saç köklerini enfekte eden bir mantardır. Bu yaygın enfeksiyonu tedavi etmek için kullanılabilecek çeşitli reçeteli ve reçetesiz ilaçlar vardır. Seçeneklerinizi tanı konduğunda doktorunuzla görüşün.
Tanımlama
Maya enfeksiyonları gibi mantar enfeksiyonları, her yaşta bulunabilmesine rağmen, çocuklarda en yaygın olanıdır. Kafa derisinde bulunan bir mantar enfeksiyonuna tinea capitis denir. Bu enfeksiyon tipini tanımlarken saç derisinde sıklıkla saç dökülmesine eşlik eden pullu lekeler arayın. Lekeler büyük veya küçük olabilir, ancak kafa derinizde herhangi bir değişiklik olduğunu fark ederseniz, teşhis ve tedavi seçenekleri için doktorunuza danışın
Kafa derisindeki maya lekelerini tedavi etmek için kullanılan bir ilaç Ketokonazol'dur. Bu bir şampuan şeklinde topikal bir üründür. Reçete gücü seçeneği tipik olarak 2 ila 6 hafta boyunca günde bir kez kullanılırken, reçetesiz versiyon kafa derisine günde 3 ila 4 günde bir 8 haftaya kadar uygulanır. Bu göz önünde bulundurulması gereken bir seçenek olsa da, doktor gözetimi veya eğitimi olmadan kullanılmamalıdır.
Faydaları
Kafa derisinin maya enfeksiyonlarını tedavi etmek için topikal merhemler ve şampuanlar kullanmanın en büyük yararlarından biri tipik olarak olmasıdır. "the duration of use is quite short.", 3, [[Bu ilaçlar hızlı etkili ve etkilidir. Doktorunuz tarafından size bir reçete verilmemesi durumunda, önce tartışmadan reçetesiz satılan bir ilaç kullanmayınız.
Yan Etkiler
Doktorunuzdan Ketoconazole ve kafa derisinin maya enfeksiyonlarını tedavi eden diğer şampuanlar. Bu yan etkiler saç yapısındaki değişimi, kabarcıkları, kuru cildi, kaşıntıyı ve tahrişi içerir. Bu yan etkilerden herhangi birini yaşarsanız, kullanmaya devam etmeyin veya kullanmaya devam etmeden önce tıbbi bir uzmana danışın.
Uyarılar
Tedavi için herhangi bir ilaç kullanmadan önce doktorunuza, olabilecek alerjilerinizi de söyleyin. Hangi ilaçları alıyorsanız. Ayrıca, üzerinde bulunduğunuz ilaç dozajındaki değişimleri ve topikal tedaviyi kullanırken hemşirelik, hamile ya da hamile olup olmadığınızı ona da bildirmelisiniz.
, , ] ]