Birçok takviye kan inceltici Coumadin veya warfarin ile etkileşime girer ve buğday çimi bunlardan biridir. Coumadin'deyken buğday çimi almamalısınız, çünkü kan seviyelerinizi düşürür ve muhtemelen kanınızın pıhtılaşmasına neden olur. Bu, akciğerinizde inme, kalp krizi veya pıhtılaşma tehlikesi yaratabilir. Coumadin ile herhangi bir takviye almadan önce doktorunuza ve eczacınıza danışın, çünkü bu ilaçlarla diyet takviyelerinin karıştırılması tehlikelidir.
Yapay bir kalp kapakçığına, atriyal fibrilasyon gibi anormal bir kalp ritmine sahipseniz veya bacağınızda veya ciğerlerinde pıhtı olmuşsa, bu ilaç pıhtıların tekrar oluşmasını önlemek için kullanılır. Kanınızın pıhtılaşmasını ve başka bir olaya neden olmasını engellemek için felç veya kalp krizi geçirdiyseniz de alabilirsiniz. Coumadin seviyenizi doğru yapmak için, ilacın doğru şekilde çalıştığından emin olmak için ayda bir kez kanınızı test etmeniz gerekir.
Kaçınılması Gereken Yiyecekler
Coumadin, K vitamininin içindeki etkisini engelleyerek çalışır Vücudunuz, Ulusal Sağlık Enstitüsüne göre. Kan seviyelerinizi uygun aralıkta tutmak için, ölçülü olarak K vitamini içeren yiyecekleri yemelisiniz. Brokoli, marul ya da hindiba marul günde üç porsiyondan fazla yiyin. Günde bir porsiyon lahana, ıspanak veya şalgam yiyebilirsiniz. Coumadin seviyelerini etkilediği bilinen diğer besin takviyeleri arasında yaban mersini, sarımsak, çiğneme, zencefil, gingko, meyan kökü, St. John's wort ve buğday çimi bulunmaktadır.
Buğday Çimi,
coumadin, amino asitler, vitaminler ve diğer besinlerle doludur. En sık ülseratif kolit için çalışılmıştır. New York Üniversitesi Langone Tıp Merkezi'ne göre, 2002 yılında "İskandinavya Gastroenterolojisi Dergisi" nde yayınlanan bir araştırma, meyve suyunu günlük tüketenlerin plasebo alanlara göre daha iyi olduğunu buldu. Ancak, bu çalışmanın yöntemleriyle ilgili sorular ortaya çıkmaktadır. Buğday çimi suyunun bulamaçtan sınama amacıyla nasıl "kör" olduğu alan katılımcıların nasıl test edildiği bilinmemektedir. Katılımcıların buğday çimi tespit edememesi konusunda şüphe yaratan belirgin bir tadı var. Bu, araştırmanın bilimsel değerini olumsuz etkileyebilir, çünkü katılımcılar ilacı aldıklarını bilecek ve sonuçları hayal edebileceklerdi. Buğday çimi suyunun kanser tedavisinde de kullanımı vardır, ancak bu kullanım için bilimsel çalışmalar yapılmamıştır.
Buğday Çimi Dozajı ve Güvenliği
Tipik olarak, buğday çimi bir meyve suyuna yapılır ve günde 100 ila 300 mililitre alınır. Ayrıca tablet şeklinde bir çay, bir tentür yapabilir veya buğday çimi alabilirsiniz. Kurdeşen, boğazın kaşınması ve şişmesi gibi alerjik reaksiyonlar mümkündür, ancak yaygın değildir. Bazen, bulantı ve baş ağrısı rapor edilir. Hamileyseniz, emziriyorsanız, böbrek hastalığınız veya karaciğer hastalığınız varsa bu takviyeyi almayın çünkü bu popülasyonlar için buğday çimi güvenliğine ilişkin veri yoktur.
, , ] ]