| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Corn Allergy and Eczema

", 3, [[

Mısır, unlu mamüllerden bebek mamalarına kadar pek çok gıdaya doku ve lezzet katmak için yaygın olarak kullanılan bir tahıldır. Bağışıklık sisteminiz zararlı olarak yanlış yaparsa ve antikorlar ve histaminler ile "saldırır "sa, vücudunuz mısırlara alerjiye neden olabilir. Mısır alerjisinin semptomları arasında mide problemleri, ağzın karıncalanması, boğazınızın şişmesi ve cilt reaksiyonları bulunur. Mısır alerjisi aynı zamanda egzama denilen deri döküntülerini de kötüleştirebilir.

Egzama

Egzama, alerjik reaksiyona benzer bir aşırı duyarlılık reaksiyonundan kaynaklanır. Egzama, bebeklerde sık görülen bir deri döküntüsüdür ve insanlar genellikle yetişkinlik dönemine göre büyürler. Egzama, bebeklerin yaklaşık yüzde 1-10'unu etkiler. Ancak Amerika Astım ve Allerji Vakfı'na göre bebeklerin sadece yüzde 50'sinin 2 yaşına kadar semptomları yok. Mısır alerjisi gibi gıda alerjileri, bebeklerde ancak nadiren yetişkinlerde egzama alevlenmesine neden olabilir veya kötüleşebilir. cilt, kalınlaşmış, derinin deri benzeri alanları ve cilt rengi değişir. Cildiniz çizilme nedeniyle de hamleşebilir. Egzama en sık bebeklerde kafa derisi, yüz, el veya ayaklardan ve büyük çocuklarda ve yetişkinlerde dirsek ve dizlerin içinden başlar. Ancak MedlinePlus'a göre şiddetli salgınlar sırasında tüm vücudunuza yayılabilir.

Tedavi

Egzama, ciltte kaşıntı ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan losyonlar ve ilaçlar ile tedavi edilir. Alerjenik bir sabun kullanarak banyo yapın ve cildinizi alkol, koku ve boya gibi kimyasal madde içermeyen bir krem ​​veya losyonla nemlendirin. Doktorunuz tarafından önerildiği gibi hafif kortizon veya steroid krem ​​de kullanabilirsiniz. Etkilenen bölgeleri çizmekten kaçının. Tırnaklarınızı kesin ve bebeğinizin parmaklarını eldivenlerle örtün. Nemlendiriciler ayrıca cildinizin kurumasını önleyerek semptomları azaltmaya yardımcı olabilir. Egzama ayrıca reçetesiz antihistaminikler ile de tedavi edilebilir. Reçetesiz satılan ilaçları almadan önce doktorunuza danışın.

Diyet

İçerik etiketlerine dikkat edin ve mısır, mısır unu, mısır şurubu, mısır yağı, mısır tatlandırıcıları içeren tüm yiyeceklerden kaçının, mısır alkolü, mısır unu, mısır nişastası, irmik, maltodekstrinler, sorbitol, patlamış mısır, sirke, dekstroz, bitkisel zamk veya nişasta veya modifiye edilmiş zamk nişastası. Çorba veya güveç gibi bütün mısır taneleri için yapılan tariflerde bezelye veya patates gibi diğer nişastalı sebzeleri kullanmayı deneyin. Tariflerde mısır unu veya çok amaçlı un, yulaf unu veya patates nişastası ile yemek yerine.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com