|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Gebeliğin İlk Günü Belirtileri

Kadınlar genellikle hamilelik boyunca çeşitli belirtiler yaşarlar. Bununla birlikte, bu semptomların hiçbiri tipik olarak birinci günde ortaya çıkmaz. Bunun nedeni, teknik olarak konuşursak, hamileliğin ilk günü aslında bebeğinizi tasarladığınız gündür. Bununla birlikte, hamilelik semptomlarını, kaçırdığınız sürenin ilk günü kadar erken veya kısa bir süre sonra yaşayabileceğiniz söylenebilir. Yorgunluk, meme hassasiyeti, artan idrar yapma ihtiyacı, bulantı ve kusma, koku duyarlılığında değişiklik ve hafif vajinal kanama gebeliğin ilk belirtileri arasındadır.

Yorgunluk

ve ilk üç aylık dönemin ötesine geçebilir. Uyandıktan sonra sabahları daha yorgun olabilir, geceleri daha erken yatmanız veya gün içinde uyuyabilmek için kestirmeniz gerektiğini hissedebilirsiniz. Hormonal değişiklikler ve metabolik ihtiyaçlar ilk trimester yorgunluğunu hesaba katabilir. Anemi veya diğer önemli besin maddelerinin düşük seviyeleri, hamileliğinizin ilk haftalarında abartılı yorgunluğa yol açabilir.

Meme Hassasiyeti

Meme hassasiyeti, hamileliğinizin ilk belirtilerinden en kısa zamanda ortaya çıkacak olan diğer bir erken belirtisidir. cevapsız dönem. Bu semptomlar, memelerin süt üreten dokularının genişlemesi nedeniyle oluşur ve bu durum sıklıkla ağırlığın veya ağrılığın hissedilmesine neden olur. Göğüsleriniz de dokunmaya daha duyarlı olabilir. Midenizde sutyen takmış veya uyurken rahatsız olabilirsiniz.

Artmış İdrar Yapma

Birçok kadın hamileliğin erken döneminde idrar yapma ihtiyacını daha fazla hisseder. Bu, hem gündüz hem de gece boyunca meydana gelebilir, tuvalete sık sık seyahate neden olabilir veya mesanenizi boşaltmak için gece boyunca uyanabilir. Hamileliğin erken döneminde daha sık idrar geçirme ihtiyacı, hamilelikte daha sık idrara çıkma gerektiren mesane üzerindeki baskıdan ziyade hormonal değişikliklerle ilişkili görünmektedir.

Spotting

İmplantasyon kanaması, Hamilelik uterusun duvarında yanar. Bu, kaçırılan süreniz boyunca meydana gelir ve hamileliğin bu erken aşamasında gerçekleşen implantasyon veya hormonal değişiklik sürecinin doğrudan etkilerinden kaynaklanabilir. İmplantasyon kanaması genellikle sadece pıhtı içermesi muhtemel olmayan az miktarda kahverengi veya kırmızı akıntı içerir.

Sabah Hastalığı

Gebelikte bulantı ve kusma, genellikle sabah hastalığı olarak adlandırılır; gün. Bulantı ve kusma, "Kuzey Amerika Gastroenteroloji Kliniği" nde yayımlanan Haziran 2011 tarihli bir makaleye göre hamile kadınların yaklaşık yüzde 70 ila 80'ini etkiliyor. Bu belirtiler gebeliğinize 4 hafta kadar erken başlayabilir. Gebeliğin erken dönemindeki bulantı, hormonal değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Tüm hamile kadınlar bu hormon değişikliklerine sahipken, herkes sabah rahatsızlığı yaşamaz.

Kokuya Duyarlılığı Arttırıyor

Haziran 2004’te "Kimyasal Duyular" da yayınlanan bir araştırma, hamile katılımcıların yüzde 67’sinin hassasiyetinde artış olduğunu bildirdi. erken gebelikte başlayan koku. Aromalara karşı duyarlılıktaki değişiklik, baştan çıkarıcı bir şey kokladığınızda yiyecek isteklerine neden olabilir. Ayrıca, bazı yiyeceklerin aroması hamilelik sırasında etkisiz hale gelebileceğinden, yiyeceklerin bozulmasına neden olabilir. Bazı kokular mide bulantısına neden olabilir ve sabah hastalığına neden olabilir.

Doktorunuzu Ne Zaman Görmelisiniz

Hamilelikte tıbbi bakım önemlidir, bu nedenle doktorunuzu en kısa zamanda görmek için bir randevu alın. hamile olmak. Hamileliğin erken döneminde doktorunuza başvurmanın diğer nedenleri arasında şunlar bulunmaktadır: - aşırı yorgunluk ve halsizlik - şiddetli sabah bulantısı - tek noktada meme hassasiyeti - meme ucu boşalması, meme cildinizin bağlanması veya yeni meme yumru - yanma veya idrarınızdaki kan - ağır vajinal kanama veya pıhtılaşmayı önleme

Değerlendirildi ve yeniden düzenlendi: Tina M. St. John, MD

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]