Erektil disfonksiyon olarak da bilinen erkek iktidarsızlığı, en sık yaşlı erkekleri etkileyen yaygın bir durumdur. Sorun psikolojik olmadığı sürece, ereksiyon sağlama veya sürdürememe yetersizliği, cinsel uyarılma eksikliği değil, penise giden kanın yetersizliğinden kaynaklanır. Zencefil gibi otlar yardımcı olabilir. Ancak, iktidarsızlık, kardiyovasküler hastalıklar veya diyabet dahil daha ciddi bir bozukluğa işaret edebildiğinden, kendi kendine tedaviye başlamadan önce doktorunuza danışın.
İyileştirilmiş Dolaşım
Kathi Keville ve Peter Korn, “Sağlık İçin Otlar” yazarı “İyileşme”, “zayıf dolaşımın erkeklerde iktidarsızlığa neden olabileceğini, çünkü hasar görmüş veya bozulmuş kan damarlarının kanla dolduğunu ve genişlediğini iddia ediyorlar. Ayrıca, zencefil gibi bazı bitkilerin, kan damarlarındaki dilasyonu artırmaya ve kan dolaşımını artırmaya yardımcı olabileceğini söylüyorlar.
“Doktorlar için Bitkisel İlaçlar için Danışma Referansı” na göre zencefildeki aktif bileşikler, gingerol, shogaol ve zingiberene. (Referans 2) Gingerol bileşiklerinin kan damarları üzerinde bir etkisi olduğu gösterilmiştir. Örneğin, Japonya'daki Toyama Tıp ve Eczacılık Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, gingerollerin, eikosanoidler olarak bilinen sinyal moleküllerini düzenleyerek fare ve sıçan doku örneklerinde kan damarı kasılmalarını uyardığını buldu. (Referans 3)
Bununla birlikte, PDA, zencefilin, artan kanama riski nedeniyle, kan inceltici ilaçlarla birlikte kullanılmaması gerektiğine dikkat çeker. Ek olarak, zencefil insülin veya glikoz düşürücü ilaçların etkilerini artırabilir. (Referans 2)
Aroma ve Lezzet
“Dünyanın Her Yerinden Bitkisel Afrodizyaklar” adlı kitabında Clarence Meyer, zencefile tıbbi özelliklerini veren aynı ajanların aynı zamanda uyarılmasından dolayı uyarılmasından da sorumlu olduğunu söylüyor. sıcak, baharatlı koku ve verdikleri tat. Aslında, Asya ve Arap kültürlerinde, yalnızca zencefil kokusu bir afrodizyak olarak kabul edilir. Zencefil, cinsel haz alma ve verme sanatına adanmış eski Hint Hindu metni olan “Kama Sutra” da bile referans alınmaktadır.
Ginger Moxa
Zencefil moxa, Çin tıbbında iktidarsızlığın tedavisinde kullanılan bir terapidir. zencefilin özelliklerini yakma uygulamasıyla birleştiren, seçilen bitkilerin vücut boyunca çeşitli akupunktur noktalarına yakılmasını içeren bir tekniktir. Genellikle, tercih edilen bitki, yaprakları bir puroya benzer bir "moxa çubuğuna" yuvarlanan çirkindir. Zencefil moxa ile kalın bir zencefil dilimi, moxa stick ile cilt arasındaki yalıtım haline gelir. Zencefil, içine moxa çubuklarının yerleştirildiği birkaç küçük delikle delinir ve çubukların ciltte terleme ve kızarıklık üretmeye yetecek kadar yanmasına izin verilir. İşlem tipik olarak art arda birkaç kez tekrarlanır.
Beklenildiği gibi, bu tedavi Batı tıbbında iyi bilinmemektedir ve erkek iktidarsızlığı açısından etkinliği sadece Çin'de çalışılmıştır. Aslında, tıp literatüründe iktidarsızlık için bu tedaviyi özel olarak ele alan tek makale 1992 tarihli “Akupunktur Araştırması” sayısında bulunmaktadır.
, , ] ]