| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar |

Sağlığı ve Hastalıkları

Bakteriyel Vajinozun Nedenleri

Bakteriyel vajinoz, sağlıksız anaerobik bakterilerin aşırı büyümesi ve vajinal kanaldaki sağlıklı bakteri Lactobacillus'un kaybı nedeniyle oluşur. Sağlıksız bakteri içeren bu enfeksiyon ancak vajina pH'ı normal asidik durumundan alkalin koşullarına değiştirdiğinde ortaya çıkabilir. Bakteriyel vajinoz varken tipik olarak vajinal salgıların pH'ının 4.5'e yükselmesi görülür. Bir çok şey bu değişime neden olabilir ve bakteriyel vajinozun bir parçası olabilir.

Cinsel İlişki

Sperm alkalidir, pH değeri yüksektir ve normal asidik vajina ile temas ettiğinde Anaerobik bakterilerin büyümesi için açık bir kapı bırakarak vajinal yolun pH'ını yükseltin. Bakteriyel vajinoz cinsel ilişki yoluyla gerçekleştiğinde, cinsiyetten sonra gözle görülür bir alkali koku olabilir. Vajinal koşullardaki bu değişiklik sıklıkla cinsel ilişki yeni bir partnerle olduğunda ortaya çıkar, bu nedenle cinsel partnerleri sınırlamak cinsiyetten kaynaklanan bakteriyel vajinozun önlenmesine yardımcı olabilir. Prezervatif kullanımı ayrıca alkali sperm ve asidik vajina arasındaki teması sınırladığı için de yardımcı olabilir. Erkek partneri bakteriyel vajinoz için tedavi etmek, nüksü üzerinde herhangi bir etkiye sahip değildir, çünkü bakteriyel aşırı büyüme, cinsel yolla bulaşan bir hastalık değil, vajinanın normal pH seviyelerindeki bir değişiklikten kaynaklanmaktadır. > Hamur, vajinanın doğal pH'ını değiştirerek enfeksiyona açık kalmasını sağlar. 2002 yılında Obstetrics & Jinekoloji, araştırmacılar ayda bir veya daha fazla kez sık sık dokunmanın bakteriyel vajinoz geliştirme riskini arttırdığını ve ayrıca hastalığa karışan iki özel mikroorganizmanın, Gardnerella vaginalis ve Mycoplasma hominis'in büyümesiyle ilişkili olduğunu bulmuşlardır. Düzenli olarak dokunulan çalışmada kadınların vajinal yollarında daha az sağlıklı laktobasil olduğu da tespit edildi.

Menopoz

Menopoz sırasında oluşan hormonal değişiklikler doğal olarak asidik vajinayı daha alkali bir duruma getirebilir. Östrojen vajinal yolun asitliğini korumaktan sorumlu olan hormondur ve menopoz sırasında östrojen üretimi hızla düşer. Vajinaya yerleştirilmiş östrojen kremleri, hapları veya östrojen halkası, bu değişiklikleri önlemeye ve normal koruyucu asitliği sürdürmeye yardımcı olabilir.

Ağır Adet Dönemi

ağır kan akışı yaşanıyor. Bu, kanın doğal olarak alkalin olması ve vajinal kanalda bol miktarda kan bulunması, bakteriyel vajinoz gelişimini teşvik etmek için oradaki koşulları değiştirebilir. Tekrarlayan bu sorunu yaşayan kadınların adet döngüsü sırasında kan akışını azaltmak için bir ilaç reçetesi alması gerekebilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com