Cinsel ilişki, meninin erkek boşalması ile dişine atılabileceği üreme eylemidir. Cinsel ilişki sırasında, erkek vajinaya dik bir penis yerleştirir ve boşalma gerçekleşene kadar vücutlar birlikte hareket eder. Sperm vajinaya atıldıktan sonra sperm, Fallop tüplerine ulaşana kadar serviks ve uterus boyunca yüzer. Eğer dişi yumurtladıysa, olgun yumurta Fallop tüplerinden birinde bekler.
Conception
Tek bir sperm yumurtaya girip kaynaşırken gebe kalır. Bu işleme döllenme denir. Olgun yumurta döllendikten sonra, yumurta Fallop tüpünden uterusa doğru ilerler. Döllenmiş yumurta rahim içine girdikten sonra rahim duvarına girmeye başlar. Yumurta başarılı bir şekilde takılırsa, hamilelik sağlanır ve yumurta embriyo olarak adlandırılır.
Gebelik
Normal hamilelik 38 ila 42 hafta arasında sürer. Bu süre zarfında embriyo, fetüsün uterus dışında yaşaması için bulunması gereken hayati organları oluşturur. Embriyo, göbek kordonu ile anneye tutturulur ve bu bağlantının ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini alır. Hamilelik dokuz haftaya ulaştığında embriyo doğuma kadar fetus olarak bilinir.
Doğum
Doğum fetüsün atıldığı zamandır. Annenin içindeki hormonlar, fetusu yavaşça vajinadan (bu işlem sırasında doğum kanalı olarak da bilinir) iten, emek denen bir sürece başlar. Emek, sık görülen ve düzenli bir yapıyı koruyan güçlü ve ağrılı kas spazmları tarafından tanınır. Doğum gerçekleştiğinde, fetus bir bebektir ve üremenin son basamağı olarak kabul edilir.