|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Probiyotikler Antibiyotiklerin Çalışmasını Durduruyor mu?

Probiyotikler bağırsaklarda ve vajinada yaşayan maya ve bakterilerdir. Saldırıları zararlı mikroorganizmalar tarafından savunarak hastalıkları önler. “Probiyotikler” terimi aynı zamanda diyet takviyesi olarak bulunan veya bazı gıdalara eklenen aynı maya ve bakteri anlamına gelir. Probiyotikler ile antibiyotikler arasında ters bir ilişki bulunmasına rağmen, öncekiler çalışmayı durdurmuyor. Probiyotik kullanmadan önce doktorunuza danışın

Probiyotikler ve Antibiyotikler

Antibiyotikler bakteriyel enfeksiyonları tedavi eder. İlaçlar hastalığa neden olan bakterileri sizi koruyanlardan ayırt edemediğinden aktif maddeleri hepsini öldürür. Sonuç olarak, antibiyotiklerle eşzamanlı olarak probiyotik aldığınızda iyi bakteriler yok edilir.

Neden Bunları Bir Araya Getiriyorlar? Vücudunu probiyotiklerle tüketmek. Doktorunuz, bir antibiyotik almak zorunda kalırsanız, bağırsaklarınızın beslenmesini sağlamak için mikroorganizmaları desteklemenizi önerebilir. Maryland Üniversitesi ayrıca, probiyotiklerin antibiyotik almaktan kaynaklanan ishali de önleyebileceğini söylüyor.

Etkileşimi Önleme

İki ürünü bir arada almak, aynı anda aldığınız anlamına gelmez. Doktorunuzun günlük antibiyotik ve probiyotik dozlarını nasıl zamanlayacağınızla ilgili talimatları izleyin. Bir etkileşimi önlemek için genel öneri, birbirlerinden en az iki saat ayırmalarıdır. Aralık, sindirim sisteminizin antibiyotikleri emmesi, bağırsaklardan ve kan dolaşımına aktarması için zaman sağlar. Probiyotikleri aldığınız zaman, bağırsaklarınız tekrar dostane bir ortam haline gelmiştir.

Diğer Endişeler

Probiyotikler antibiyotikleri etkilemez ancak diğer ilaçlar üzerinde etkilidir. Lactobacillus acidophilus adı verilen bir bakteri türü, vücudunuzun ilaç sülfasalazini emilim hızını hızlandırır. Bilim adamları bunu gözlemlerken, etkileşimin zararlı olup olmadığını bilmiyorlar. Sülfasalazin ülseratif kolit veya kolon iltihabını tedavi eder.

Ayrıca, bağışıklık sisteminizin kendi dokularınıza saldırmasına neden olan çölyak hastalığı gibi bir otoimmün hastalık, bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar almanızı gerektirebilir. Bağışıklık sisteminizi baskılayarak, ilaç sizi hastalıklara karşı daha duyarlı hale getirir. Bu durumda, probiyotikler geri tepebilir ve bakteriyel veya maya enfeksiyonuna neden olabilir. Zararlı tepkime riskini azaltmak için probiyotik kullanmadan önce doktorunuzun tavsiyesini alın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]