|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Hastalıklar ve Yaralanmalar
Sağlığı ve Hastalıkları

Testosteron ve Uçuk

İki uçuk simpleks virüsü, HSV-1 veya HSV-2, oral ve genital herpesin nedenidir. Her iki virüs de ağız, anüs veya vajina gibi nemli yüzeylerden veya ciltteki küçük çatlaklardan girer. Girdikten sonra virüsler, sinir sisteminde, kulağa yakın veya omurganın tabanında bulunur ve bir uçuk salgına neden olabilir. Testosteron düzeyleri ve herpes arasında doğrudan bir bağlantı için bilimsel bir kanıt yoktur. Ancak, testosteron düzeyleri düşük olduğunda adet görme süresi boyunca herpes salgınları daha sık olma eğilimindedir, bu da düşük testosteron seviyelerinin salgınları tetikleyebileceğini düşündürür.

Oral Vs. Genital Herpes

Bir kural olarak, HSV-1 oral uçuklara veya soğuk algınlığına, HSV-2 ise genital herpes'e neden olur. Ancak, bu sadece bir kuraldır. Her iki simpleks virüsünün her ikisi de HSV-1 ve HSV-2, soğuk uçlara ve genital herpes'e neden olabilir. Eskinin bel üstü bölgeler için hafif bir tercihi olmasına rağmen, ikincisi bel altındaki bölgeler için hafif bir tercihi olsa da, her iki virüs de dudaklarda ve cinsel organlarda yaralara neden olabilir.

Testosteron ve Libido

Testosteron, kadınlarda yumurtalıklarda ve adrenal bezlerinde ve erkeklerde testis ve adrenal bezlerinde salgılanan bir steroid hormondur. Testosteron hem erkeklerde hem de kadınlarda sağlıklı bir cinsel ilişki için çok önemlidir. Testosteron düzeyleri çok düşük olduğunda, erkeklerde cinsel istek ve sperm sayısı azalır. Erkekler kas kütlesini daha da kaybedebilir ve kadınsı vücut özelliklerini geliştirebilir. Kadınlarda, düşük testosteron seviyeleri, adet döneminde ve menopoz sonrası doğal olarak ortaya çıkar. Doğal olarak ortaya çıkan testosteron seviyelerinin düşmesi anorgazmi, cinsel istek azalması, vajinal kuruluk, kemik ve kas kütlesi kaybı ve kadınsı özelliklerin kaybına neden olabilir.

Herpes Salgınlarının Potansiyel Nedenleri

Hiç kimse bilmiyor tam olarak uçuk salgınlarına neden olan şey. Ancak, stres ve hastalık zamanlarında ve kadınların adet görme durumlarında daha sık meydana gelme eğilimindedirler. Adet görme döneminde kadınlarda testosteron seviyeleri düşük olduğundan, düşük testosteron seviyelerinin uçuk salgınlarını tetiklemede rol oynaması mümkündür. Bu fenomenin altında doğrudan bir etki mekanizması olmayabilir. Adet ile ilgili iç stres, o zaman bir salgını tetikleyebilecek immün savunmayı azaltabilir.

Salgınları Önlemek İçin Testosteronu Arttırma

Herpes tedavisi olmadığından, uçuk olan bireylerin azaltmak için yapabileceği tek şey Rahatsızlıkları, salgınların ciddiyetini ve sıklığını önlemektir. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak, bunu yapmanın bir yoludur. Testosteron gerçekten de salgınları tetiklemede bir faktör ise, testosteron seviyelerini arttırmak için diyet değişiklikleri de potansiyel olarak salgınların meydana gelmesini önleyebilir. Testosteron seviyesini yükselten yiyecekler istiridye, kırmızı et, brokoli, karnabahar ve lahanayı içerir. Bazı gıdalar, östrojen seviyelerini artırarak testosteron seviyesini azaltır. Organik olmayan ürünler, soya ürünleri ve süt ürünlerinden oluşur.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır