|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Hipotiroidizmden Şişmiş Gözlerden Kurtulma

Hipotiroidizm, boyunda kelebek şeklinde bir bez olan tiroid bezinin yeterli miktarda tiroid hormonu üretmediği bir durumdur. Hipotiroidizm, tahminen 10 milyon Amerikalıyı etkileyen nispeten yaygın bir tıbbi problemdir. Vücudunuz bu hormontan yoksun olduğunda, tüm vücudunuzu etkiler. Tiroid metabolizmanızdan sorumludur ve uyuşukluk, kilo alımı, kabızlık, kuru cilt, soğuk tahammülsüzlüğü, hafıza kaybı, saç dökülmesi, depresyon ve libido kaybı gibi çok çeşitli semptomlara neden olabilir. İleri hipotiroidizm vakalarında, yüz ve göz kapakları şişebilir ve kalp genişleyebilir.

Belirtiler ve Tanı

Tiroid bozukluğunun göstergesi olabilecek belirtilere dikkat edin. Uygunsuz kilo alımı ve soğuk algınlığı için aşamalı bir hoşgörüsüzlük farkedilir hale gelebilir. Saçınızın kırılgan hale geldiğini ya da döküldüğünü ve cildinizin pürüzlü ve kuru olduğunu fark edebilirsiniz. Bazı insanlar depresyon belirtileri geliştirebilir veya sinirlenebilir. Kadınlar adet dönemlerinin düzensiz olduğunu farkedebilirler.

Belirtilerinizi bir yere yazınız, böylece onları kolayca doktorunuza listeleyip açıklayabilirsiniz. Doktorunuza semptomları ne kadar süredir yaşadığınızı bildirdiğinizden emin olun.

Tiroidinizin rahatsız edici olup olmadığını tespit etmek için tanı testlerinden geçmeye hazırlanın. Genel bir doktor, uzmanlık testi için sizi bir endokrinologa yönlendirebilir. Kan teşhisi genellikle bir tanıyı doğrulamak için tamamlanır. Tiroid stimüle edici hormon seviyeniz test edilir ve bazen klinik altı hipotiroidizm olarak bilinen bir durumu teşhis etmek için T-3 ve T-4 seviyeleri TSH seviyenize kıyasla test edilebilir.>

Eksik tiroid hormonlarını değiştirmek için sentetik hormon almaya başlamayı planlayın. Gerekli olan hormon replasmanının doğru miktarını belirlemek için doktorunuzla yakın çalışmak zorunda kalacaksınız. Kan seviyeleriniz yıllık olarak izlenmelidir ve hormon miktarlarını optimum seviyede tutmak için her yıl ayarlamalar yapılabilir.

Reçeteli ilaçlarınızı aynen doktorunuzun size söyleyeceği şekilde alın. İlacın doğru zamanda veya doğru miktarda alınmaması, özellikle kalbinizde uzun vadeli, olumsuz sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Belirtilerinize uyup uymadığına dikkat edin. "the proper dosage of synthetic hormone.", 3, [[Doğru ilaç dozu alındığında sizi profesyonel danışmanlık almaya yönlendiren semptomları artık yaşamamalısınız. Semptomların düzelmediğini veya kötüleştiğini fark ederseniz, doktorunuza danışmanız ve kan çalışmalarınızı tekrar kontrol ettirmeniz önemlidir.

İpucu

Hipotiroidizm zor olabilir teşhis koymak. Genel doktorunuzun endişelerinize cevap vermediğini düşünüyorsanız, bir endokrinolog ile randevu almayı düşünmelisiniz.

Uyarılar

Hipotiroidizm belirtilerini görmezden gelmeyin. Hipotiroidizm tedavi edilmemesi kalbinizi tehlikeye atabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır