| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Beynin Alzheimers Tarafından Etkilenen Bölümleri

Alzheimer hastalığı, herhangi bir semptom ortaya koymadan 20 yıl önce beyine zarar vermeye başlar. Alzheimer, beynin çeşitli bölgelerinde nörofibrilerde dolaşma ve amiloid plakların oluşmasına ve gelişmesine neden olur. Alzheimer’ın ilerleyişinde, beyin fonksiyonu giderek kötüleşiyor. Ulusal Yaşlanma Enstitüsü'ne göre, Alzheimer hastalığı ileri evrelere ulaştığında, beyin fonksiyonu ciddi şekilde azalır ve beyin dokusu önemli ölçüde azalır.

Amygdala

Alzheimer amigdalayı etkiler. Amigdala, beyin ve korku ve öfke gibi temel duyguları yönetmekten sorumlu olan bölümdür. Alzheimer amigdalaya ciddi zarar verdiğinde sonuç duygusal dengesizliktir. Public Broadcasting Service'e göre, Alzheimer'ın amigdala'ya verdiği zarar nedeniyle paranoya, öfke patlamaları ve kaygı nöbeti olayları oldukça yaygındır.

Brain Stem

Erken Dönemde Alzheimer hastalığının aşamaları, beyin sapına ilerleyen hasar, düzensiz uyku düzenlerine neden olabilir. Alzheimer’ın gelişmesiyle görme ve duyma ile ilgili duyusal sorunlar ortaya çıkacaktır. Alzheimer beyin sapına zarar vermeye devam ettikçe, Alzheimer Derneğine göre, yutma, solunum ve düzensiz tansiyon ve aritmi gibi diğer komplikasyonlar da gelişir, Alzheimer Derneğine göre.

Frontal Lob

Frontal lob sorumludur. mantık, davranış düzenleme, karmaşık planlama ve öğrenme. Alzheimer hastalığı, hastalık ilerledikçe frontal loba yavaş yavaş zarar verir. Bu nedenle, araba sürmek, yemek yapmak veya çok adımlı planlama gibi karmaşık işler Alzheimer’ın ciddi şekilde bozulmasına neden olabilir. Dahası, Alzheimer’in ön lob üzerinde yarattığı hasar aynı zamanda motivasyon veya sürüş kaybı ile sonuçlanır ve halsizliğe neden olur. Amerikan Sağlık Yardım Vakfı

Hipokampus'a göre Alzheimer hastalığının frontal lob üzerine verdiği hasar, aynı zamanda yavaş yavaş inhibisyon ve dürtüsel davranışa da neden oluyor. Hipokampus, beynin en çok sorumlu olan kısmıdır. kısa süreli hafıza. Alzheimer hastalığı, hastalığın gelişiminin erken dönemlerinde hipokampusu yok etmeye başlar. Anında sonuç kısa süreli hafıza kapasitesi ve hafif bir oryantasyon bozukluğudur. Alzheimer’ın hipokampüsü dejenere etmeye devam ettiği için, Alzheimer’ın Cemiyeti’ne göre kısa süreli bellek ciddi bir şekilde bozuluyor.

Parietal Lobe

Alzheimer’in Derneğine göre okuma, yazma, matematik ve mekansal gezinme gibi görevler tipik olarak pariyetal lob tarafından işlenir. Alzheimer, hastalığın ilerleyişinin çeşitli aşamalarında parietal lobunu sistematik olarak tahrip eder. Okuma ve yazma becerilerinin bozulması, aynı zamanda üç boyutlu bir alan içindeki nesneleri düzgün bir şekilde belirleyememenin artması ya da doğru bir mesafe ölçüsü gibi belirtiler, Alzheimer parietal lobun dejenere ettiği durumlarda artan sıklık ve ciddiyetle ortaya çıkar.

Temporal Lob

Temporal lob, beynin aynı zamanda duyusal işleme, uzun süreli hafıza ve dilbilimsel becerilere de dahil olan kısmıdır. Alzheimer’in neden olduğu geçici lobun zarar görmesi, fikirlerin ifade edilememesi ve karmaşık fikirlerin yanı sıra dil becerilerinin bozulmaması konusunda artan bir yetersizliğe yol açabilir. Ayrıca canlı görsel ve işitsel halüsinasyonların ortaya çıkması oldukça yaygındır. Dahası, Alzheimer'ın geçici lob'a verdiği zarar, tanıdık yerleri, nesneleri ve insanları tanıma yeteneğini bozar. Amerikan Sağlık Yardım Vakfı'na göre, Alzheimer’ın ilerleyen aşamalarında, kişisel bilgileri geri çağırmak, ciddi şekilde tehlikeye girer. , , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com