| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Çocuklarda Hiperaktiviteye Sebep Olan Yiyecekler

Hiperaktif çocukların dikkat etmeden, hareketsiz otururken veya dürtülerinizi düşünmeden hareket etmeyi kontrol etmekte zorluk çekerler. Çocukların yaklaşık yüzde 9'unda dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu var. Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü, DEHB'nin ortanca yaşta başladığını söylüyor. Her ne kadar DEHB davranış terapisi ve ilaç tedavisi ile tedavi edilebilse de, bazı yiyecekler çocuklarda hiperaktiviteye neden olabilir ve bunlardan kaçınılması gerekir.

Gıda Katkı Maddeleri

İşlenmiş gıdaların çoğu koruyucu, aroma ve renklendirici gibi katkı maddeleri içerir. Sodyum benzoat, koruyucu ve suni renkler veya her ikisinin de, 2007 yılında "Lancet" de yayınlanan Donna McCann, Ph.D. tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, çocuklarda hiperaktiviteye neden olduğu bulundu. 2004 yılında "Gelişim ve Davranışsal Pediatri Dergisi" nde yayınlanan çocuklarda hiperaktivite gelişiminde yapay renklendirme, David Schab, MD, MPH, bu kimyasalların nörotoksik olduğunu ve hiperaktif davranışı etkileyebileceğini buldu. Kırmızı No. 40, Sarı No. 5, 6 ve 10 ve benzoat gibi koruyucular, bazı çocuklarda hiperaktif davranışa neden olabilir veya şiddetlendirebilir.

Meyve ve Sebzelerdeki Pestisitler

Meyve ve sebzeler en sağlıklı ürünler arasındadır. yiyecekler, ancak bazıları çocuklarda hiperaktiviteye neden olan pestisitler içerebilir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Tip 2 diyabet, inme, kalp gibi kronik hastalık riskini azaltmak için erkek ve kız çocuklarının her gün 1 ila 2 bardak meyve ve 1 ila 2 bardak sebze tüketmelerini önerir. hastalık ve kanser. Ancak, organofosfat adı verilen pestisitlerde kimyasallara maruz kalmak çocuklarda hiperaktiviteye neden olabilir. 2010 yılında Gıda Güvenliği Haberlerine göre, organofosfatlar çilek, yaban mersini ve kereviz gibi meyve ve sebzelerde özellikle yüksektir. Araştırma, Maryse Bouchard, Ph.D. 2010 yılında "Pediatri" 'de yayınlanan idrar konsantrasyonlarında daha yüksek idrar organofosfat konsantrasyonlarına sahip olan çocukların, daha düşük seviyeleri olan çocuklarla karşılaştırıldığında hiperaktivite teşhisi konma olasılığının daha yüksek olduğu ve saptanamayan seviyeleri olan çocuklara kıyasla hiperaktif olma ihtimalinin iki katı olduğu bulunmuştur. En merak uyandıran, Chensheng Lu, Ph.D., 2008 yılında "Çevresel Sağlık Perspektifleri" bölümünde yayınlanan, organofosfat kontamine olmuş meyve ve sebzelerden beslenmeye ardışık beş böcek ilacı olmadan organik meyve ve sebzelerden oluşan bir diyete geçen çocukları gösteren araştırmadır. günlerde idrarlarında tespit edilemeyen veya tespit edilemeyen seviyelere yakın organofosfat pestisitler bulunur. Bu araştırma, organofosfat pestisitlerin diyet alımının küçük çocuklarda önemli bir maruziyet kaynağı ve hiperaktivite nedeni olduğunu kanıtlamaktadır.

Şeker Eklenmiş Gıdalar

Sakkaroz, yüksek fruktozlu mısır şurubu ve yapay şekerler yaygın olarak kullanılmaktadır. işlenmiş birçok gıdada ve çocuklarda hiperaktiviteye neden olabilir. DEHB tanısı alan çocukların ebeveynlerinin çoğu, hiperaktif davranışların, şeker veya suni tatlandırıcılar içeren yiyeceklerin tüketimini takip ettiğini iddia etmektedir. Ancak, birçok araştırmacı şeker ve hiperaktivite arasındaki ilişkinin zayıf olduğunu söylüyor.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com