|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Kalp Aritmi: İyot veya Magnezyum?

Kalbin sağ üst odasındaki sinüs düğümü olarak bilinen bir grup hücre, sinüs düğümü olarak bilinen kalp kaslarını kasılmaya teşvik eden küçük elektriksel uyarılar üretir. Potasyum, sodyum, kalsiyum ve magnezyum gibi bir mineral dengesi de dahil olmak üzere birçok faktör, kalbinizin ritmik bir kalp atışını sürdürme yeteneğini etkiler. Diğer bir önemli mineral olan iyot, kalp atış hızını düzenleyen hormonların üretilmesi için hayati öneme sahiptir. Çok fazla ya da çok az temel mineral olan magnezyum ve iyot, anormal veya düzensiz bir kalp atışı olan kalp aritmisini indükleyebilir. Kalbin üst odalarındaki, atriyum olarak bilinen hücreler önce elektriksel darbeyi alır ve karşılık olarak büzüşür. Dürtü, ventriküller olarak bilinen üst ve alt odaları ayıran AV düğümü boyunca hareket ettikçe, ventriküller kasılırken atriyum gevşer. Ritmik kasılmalar ve gevşemeler kanı kalp ve kan damarlarından geçirir. Aritmi, kalp çok hızlı veya çok yavaş attığında ortaya çıkabilir ve atriyum veya ventriküllerden kaynaklanabilir. Şok, korku, stres, bazı ilaçlar, alkol, kafein ve nikotin, geçici aritmiye neden olabilir. Tekrarlayan aritmi, altta yatan bir tıbbi durumun işareti olabilir, bu yüzden sorun yaşarsanız doktorunuza görünün, böylece mineral ve hormon seviyelerinizi test edebilir. Yaşam için gerekli 300 biyokimyasal reaksiyon. Kalsiyum, sodyum ve potasyum gibi magnezyum da bir elektrolit işlevi görür; bu, hücrelerdeki elektriksel darbeleri ilettiği ve hücrelerin büzülme ve gevşeme yeteneğini etkilediği anlamına gelir. Hücreleriniz kalsiyumu özel bir iç yapı içinde saklarken, magnezyum hücrenin sıvı kısmında kalır. Elektriksel darbelere cevap olarak, iç yapı, hücrenin büzülmesini tetikleyen hücrenin sıvı kısmına kalsiyum iyonlarını salmaktadır. Magnezyum iyonları kalsiyum iyonlarını tekrar iç yapıya iten ve hücrenin gevşemesini sağlayan küçük bir elektriksel itici güç üretir. Kalsiyum ve magnezyum arasındaki bir dengesizlik kasılma ve gevşeme ritmini bozabilir, kalp ritmi yaratabilir.

İyot Etkileri

Tiroid beziniz iyodiyi hapseder ve iki tiroid hormonu üretmek için kullanır: tiroksin ve triiyodotironin. Tiroid hormonları, oksijenin ve kalorilerin enerjiye dönüştürülmesinde rol oynayan tüm fiziksel ve kimyasal işlemlerin metabolizmasını düzenlemek için vücudunuzdaki hemen hemen her hücreye etki eder. Tiroid hormonları besin maddelerinin parçalanmasını ve emilimini, vücut ısısını, nefes almayı, kan dolaşımını ve kalp atış hızını düzenler. Hipotiroidizm olarak bilinen bir durum olan düşük tiroid hormon seviyeleri, kalp atış hızınızı dakikada 30 atıma yavaşlatabilir ve aritmiye neden olabilir. İyot eksikliği hipotiroidizme neden olabilir. Buna karşılık, yüksek düzeylerde tiroid hormonunun bir koşulu olan hipertiroidizm, kalp atış hızınızın dakika başına 300 atımla artmasına ve aritmi veya kalp krizine neden olabilir.

Tedaviler

Tedavi Aritmi, altta yatan nedene bağlıdır. Baş dönmesi, göğüste çarpma, çarpıntı, göğüste rahatsızlık, halsizlik ve halsizlik gibi kalp aritmi belirtileri yaşarsanız, doktorunuza görünün. Bir magnezyum veya iyot eksikliğinden kaynaklanan aritmi, bu mineralleri sağlayan gıda tüketiminizi artırarak veya takviyeler alarak düzeltilebilir. Magnezyum yönünden zengin besinler arasında koyu yeşil yapraklı sebzeler; Fasulyeler; kepekli tahıllar; fındık ve balık, halibut gibi. Pek çok meyve ve sebzenin az miktarda iyot içermesine rağmen, içinde bulundukları toprağa bağlı olarak, en iyi kaynaklar balık, kabuklu deniz ürünleri ve iyotlu tuzu içerir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır