| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Buğday tohumu ve Östrojen

Buğday tohumu, buğday tohumunun embriyosu ya da üreme kısmıdır ve besin bakımından en zengin kısım olarak kabul edilir. Buğday tohumu, vücudunuzdaki östrojen bölgelerine bağlanarak östrojen hormonunun etkilerini taklit edebilen fitoöstrojenler denilen bileşikleri içerir. Fitoöstrojenler, bazı araştırmacılar tarafından erkeklerde hormon dengesini bozduğu ve kadınlarda östrojen bağımlı kanserleri teşvik ettiği düşünülmektedir. Bununla birlikte, son araştırmalarda, fermente buğday tohumu ekstresi hem östrojene bağımlı hem de bağımlı olmayan kanserlerde anti-kanser aktivitesi göstermiş gibi görünmektedir. Kanseriniz varsa, buğday tohumu tüketen ürünlerin uygunluğu konusunda onkoloğunuza danışın.

Wheat Germ

Rafine tahıl ürünleri, tohumun çimlenmesini ve kepeğini giderirken tahılın ana karbonhidrat kısmını kullanır. Tam tahıllı ürünler, vitaminleri, mineralleri ve elyaftaki zenginliklerini hesaba katan mikropu ve bazen de kepeği tutar. “Amerikan Diyetetik Birliği Komple Gıda ve Beslenme Rehberi” ne göre buğday tohumu, E vitamini, tiamin, folik asit, fosfor, çinko, magnezyum, esansiyel yağ asitleri ve lif için iyi bir kaynaktır. Buğday tohumu hayvanlarda bulunan bir hormon olan östrojen içermez, fakat birçok soya ve baklagil, özellikle soya fasulyesi gibi fitoöstrojenler içerir.

Fitoöstrojenler

Bazen bitki östrojenleri olarak adlandırılan fitoöstrojenler taklit edebilir Östrojen özellikleri bir kez vücudunuza girdiklerinde, çünkü hücrelerdeki östrojen reseptörlerine uyarlar. Bu nedenle, bolca tüketilirse, insan hormon seviyelerini teorik olarak bozabilirler, ancak “Amerikan Kanser Derneği'nin Kanser için Beslenme için Tam Kılavuz” adlı kitabına göre etkileri üzerindeki bilimsel araştırmalar çok karışık ve çoğu zaman çelişkilidir. soya fasulyesi gibi fitoöstrojen içeriği yüksek olan bitkiler, normal testosteron üretimini baskılayarak erkekleri ve erkekleri “feminizize etme” eğilimindedir ve kadınlarda meme kanseri gibi östrojen bağımlı kanserlerin büyümesini teşvik edebilir. Buğday tohumu zengin bir fito-östrojen kaynağı değildir, ancak ne kadar tükettiğinize bağlıdır.

Fermente Buğday tohumu

Tahıl ve baklagillerin fermente edilmesi biyokimyasal özelliklerini değiştirir ve fermente buğday tohumu özü engelliyor gibi görünmektedir çeşitli kanserler. Memorial Sloan-Kettering Cancer Center'a göre, Macaristan'da üretilen ve Avemar olarak adlandırılan fermente buğday tohumu özü, kapsamlı bir şekilde çalışıldı ve insanlarda ve farelerde in vitro olarak östrojen bağımlı ve bağımlı olmayan göğüs tümörlerini inhibe ettiği, bunun dışında laboratuarda olduğu anlamına geldi. vücut. Avemar, tümör büyümesini, ortalama olarak% 50 oranında inhibe etti; bu, tamoksifen gibi kemoterapi ilaçlarından daha etkiliydi. Avemar kemoterapi ilaçları ile birleştirildiğinde, kanser büyüme oranları neredeyse yüzde 60 oranında inhibe edildi. Araştırmacılar, buğday tohumunun fermantasyon sırasında biyokimyasal olarak değiştirildiğini ve birincil yakıtı olan kanser hücrelerinin glikoz kullanımına müdahale eden ve DNA sentezini ve çoğalmasını bozan bir mekanizma geliştirdiğini iddia ediyor.

Fitoandrojenler

Tahıl yaşı, Michelle McGuire tarafından yazılan “Beslenme Bilimleri” adlı kitap, testosteron gibi erkek odaklı hormonları taklit edebilen fitoöstrojenlere karşı fitoöstrojen içeriği üzerinde etkilidir. Fitoandrojenler, tozlaşma sırasında bitkilerde maksimum konsantrasyonlara ulaşır ve daha sonra hızla düşer. Bu nedenle, genç, yeşil buğday tohumu daha “erkek odaklı” olabilir, çünkü bu bileşiklerin yanı sıra erkek hormonlarının sentezini destekleyen yüksek seviyede fitosteroidler ve besin kofaktörleri içerir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com