Çok uzak olmayan bir geçmişte, hamilelik sırasında yapılan egzersizin anne ve bebek için tehlikeli olduğu düşünülüyordu - kesinlikle birkaç liralık paranın saklanma riskine değmezdi. Bununla birlikte, zamanlar değişti ve OB'ler ve ebeler, kadınların hamilelik boyunca düzenli bir egzersiz programına katılmalarını bekliyor. Genel olarak güvenli kabul edilmekle birlikte, hamilelik sırasında, özellikle de iç baldır egzersizleri yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır.
Erken başlar. Hamilelik sırasında egzersiz yapmak istediğinizi düşünüyorsanız, mümkün olduğunca erken, tercihen hamile kalmadan önce başlayın. Zaten hamileyseniz ve daha aktif olmak istiyorsanız, hamileliğiniz sırasında akıllıysanız egzersiz başlatılabilir. Amerikan Hamilelik Derneği, çok yavaş başlamanızı ve fazla abartmamanızı önerir. Sadece vücut ağırlığınızı direnç olarak kullanan iç bacak egzersizleri, başlamak için iyi bir yer.
Yüksek seviyede denge gerektiren iç bacak egzersizleri yapmayın. Karnınız büyüdükçe, ağırlık merkeziniz değişir ve denge sorunları ortaya çıkabilir. Ayakta salıncaklar veya ayakta bacak asansörleri gibi ayakta dururken iç kalça egzersizleri yaparken, tezgah veya duvar gibi sağlam bir nesneye tutun.
Düzenli olarak egzersiz yapın. Sonuç almanın tek yolu düzenli olarak iç uyluk egzersizleri yapmaktır. Egzersizler haftada iki ila dört defa, egzersiz seansları arasında en az 48 saat güvenli bir şekilde yapılabilir. Düzenli egzersiz, bebeğiniz için sporadik egzersiz seanslarından daha az streslidir.
Egzersiz sırasında ağrı veya rahatsızlığı göz ardı etmeyin. Hamilelik sırasında vücudunuz, iç kalça egzersizlerinizle, özellikle kalçalarınız ve pelvisinizle çalıştığınız bölgelerdeki gevşekliği artıran hormonları serbest bırakır ve sizi bu alanlarda yaralanma riskini arttırır. Symphysis pubis disfonksiyonu, pubik kemiği bir arada tutan ligamanların gerildiği, hamile kadınlar arasında sık görülen bir durumdur. Bu, dengesiz bir pelvik eklem ile sonuçlanır ve çoğu zaman orta ila şiddetli ağrı gösterir. İç uyluk egzersizleri bu durumu daha da kötüleştirebilir ve SPD'den muzdarip olduğunuzdan şüpheleniyorsanız kaçınılmalıdır.
Kendinizden sonra sırt üstü yatmanızı gerektiren iç kalça egzersizlerini yapmayın. İlk üç aylık dönem. Rahminizin ve bebeğinizin ağırlığı, kan damarlarına baskı yaparak size ve bebeğinize kan akışını kısıtlayabilir. egzersiz devam edecek kadar sağlıklı. Vücudunuzun egzersiz için hazırlandığından emin olmak için iç uyluk egzersizinizden önce beş ila 10 dakikalık bir ısınma gerçekleştirin. Isınma, yürümeyi, yerinde yürümeyi veya kalp atış hızınızı kademeli olarak artıran diğer aktiviteleri içerebilir.
Uyarılar
Baş dönmesi yaşarsanız, göğüs ağrısı, kas zayıflığı veya kanama hemen egzersiz yapın ve tıbbi yardım.
, , ] ]