|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

19 Hafta Hamile Olduğunuzda Yemeğinizi Önlemek İçin Alınacak Yiyecekler

19 hafta hamile kaldığınızda, ikinci trimesterinizin ortasına yakınsınız. Sürmekte olan bebeğinizin çevreden kaynaklanan toksinlere karşı en duyarlı olduğu organ gelişimi dönemi sona erdi ve önemli fetal büyüme dönemi yeni başladı. Bebeğinizin sağlığını güvence altına almak için bu süre zarfında kaçınmanız gereken bazı yiyecekler vardır.

Gelişim

Şu ana kadar hamileliğin en hassas dönemi, bebeğinizin organlarının gelişmekte olduğu başlangıç noktasına yakındır. Gebeliğin sekizinci haftasının sonunda tamamlanan bu süre zarfında, diyetinizdeki çevresel toksinler ve toksinler önemli doğum kusurlarına neden olabilir. İlk trimesterin sonunda - ve hatta daha 19 haftaya kadar, fetus toksinlere karşı daha az hassastır. Yine de, bebeğiniz bu süre zarfında hızla büyüyor ve özellikle beyni hassastır.

Enfeksiyon Riski

Bilmeniz gereken olası bir sorun, yediğiniz yiyeceğin bakteri içerebilmesidir. plasentayı geçebilir ve gelişmekte olan bebeğinize zarar verebilir. Normalde hamile olmayan bir kişiyi riske sokmayan yiyecekler bile, hamilelik ortalarında fetüslerde ciddi bakteriyel enfeksiyonlara neden olma potansiyeline sahiptir. Pastörize edilmemiş süt ve az pişmiş etlerle yapılan yumuşak peynirlerden kaçının, çünkü bunlar tehlikeli bakterileri barındırabilir, Dr. Miriam Stoppard'a “Gebelik, Gebelik ve Doğum” kitabını tavsiye eder.

Diğer Toksinler

Ayrıca toksinler de vardır. organ gelişimi aşamasını geçtikleri zaman bile, gelişmekte olan bebeklere zarar verebilir. Alkol, hamilelik boyunca risk olmaya devam ediyor, Dr. Michael Roizen ve Mehmet Öz, “Siz: Bir Bebek Sahibi Olmak” adlı kitabında. Benzer şekilde, bazı balıklar - özellikle kılıç balığı, köpekbalığı ve diğer büyük avcı türler - yüksek miktarda cıva içerebilir. Civa, bebeğinizin gelişen beynine ve sinir sistemine zarar verebilecek güçlü bir nörotoksindir.

Etkileri

Bakteriyel enfeksiyonlar dışında, ikinci trimester fetüslerini öldürebilir, çoğu maruz kalabileceğiniz toksinleri Bebeğiniz belirli yiyecekleri yiyerek fetal ölüme neden olmaz, ancak gelişmekte olan beyin ve sinir sistemine zarar verebilir. Bazı toksinler de bebeğinizin sağlığını etkileyebilen ve doğumdan sonra bile gelişimsel gecikmelere yol açabilen, normal doğum ağırlığına ulaşamayan fetal boyutta küçülme veya normal doğum başarısızlığına neden olabilir. Roizen ve Oz.

Uzman Görüşü

Kadın doğum uzmanlarının çoğu ilk trimesterde kadınlara kafein almamalarını tavsiye ederken, birçok insan diyetinize ikinci bir kez daha az miktarda kafein eklemenin uygun olduğu konusunda hemfikirdir. üç aylık dönem. Dr. Roizen ve Oz, çalışmalarda belirtilen kafeine bağlı etkilerin çoğunun, kafeinin ağır kafein kullananlarda hamileliğin erken döneminde düşüklüğüne neden olabileceğini göstermektedir. Günlük kahvenizi özlüyorsanız, hamileliğinize yaklaşık 19 ya da 20 haftadan başlayarak küçük bir miktar - günde bir bardaktan fazla - tüketmek güvenli olabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]