| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Gebelikte Hipergliseminin Etkileri

Hiperglisemi veya yüksek kan şekeri, diyabetin bir belirtisidir. Hamilelikteki hiperglisemi, önceden Tip 1 veya Tip 2 diyabetli kadınları etkileyebilir veya hamilelik sırasında gelişebilir. Merck El Kitabı, “Gebelikte gestasyonel diyabet olarak bilinen gebelikte gelişen hiperglisemi, genel olarak gebeliklerin yaklaşık yüzde 1 ila 3'ünü etkiler. Herhangi bir nedenden kaynaklanan hiperglisemi hem anne hem de bebeği ciddi şekilde etkileyebilir ve hamilelik, doğum ve doğum sonrası komplikasyon riskini arttırır

Doğum Kusurları

Gebelik diyabeti olan kadınlarda doğum kusurları riski artmaz ancak önceden var olan diyabet nedeniyle gebeliğin ilk haftalarında glikoz düzeyi yüksek olan kadınların doğum kusurları olan bir bebeğe sahip olmanın normalden üç ila dört kat daha yüksek bir risk taşıdığı uyarısı var. İlk trimesterde hiperglisemiden kaynaklanan doğum kusurları, aynı beynin, kalp ve omuriliğin gelişmesine en sık etki eder, aynı kaynak devletler.

Makrosomi

Macpomia

ya da kilosu yüzde 90'ın üzerine düşen bir bebekte diyabet kaynaklı hiperglisemisi olan kadınların yüzde 25 ila 45'inde meydana geldiğini bildiren Hawaii Üniversitesi A. A. Burns Tıp Okulu'ndan Mary Elaine Patrinos. Fetusun maternal hiperglisemiye bağlı olarak artmış glikoz ve insülin seviyelerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan Makrozomi, diyabetli annelerde sezaryen oranlarının artmasına neden olur ve omuz distosisi riskini arttırır; Omuz distosisi bebeğin kollarında veya omuzlarında sinirlere zarar verebilir ve kalıcı sakatlıklara neden olabilir.

Yenidoğan Hipoglisemi

Anneleri hiperglisemisi olan bebeklerin kanlarında yüksek oranda glikoz seviyesi de yüksektir. plasenta içinden dolaşımdaki glikoz seviyeleri. Doğumdan önce normal glukoz seviyelerinden daha büyük olanları emmek için normalden daha fazla insülin üretirler. Doğumdan sonra glikoz seviyeleri glikoz kaynağı kayboldukça aniden düşer, ancak kan dolaşımından çok fazla glikoz emen büyük miktarda insülin üretmeye devam ederler. Kan şekeri seviyeleri aniden düşer ve hiperglisemik annelerin bebeklerinde hipoglisemiye neden olur.

Bebek titrek olabilir, vücut ısısını koruyamaz, nefes almada zorluk çeker, zayıf beslenir ve hipoglisemi olmasa nöbet veya beyin hasarı gelişebilir MedlinePlus'a göre hızla teşhis kondu. Glikoz çözeltilerinin erken beslenmesi ve kan glukoz seviyelerinin sık izlenmesi yenidoğanlarda hipoglisemiyi tedavi eder.

Ölü Doğum

Ölü doğum veya fetüsün doğumdan önce ölmesi, doğum öncesi hiperliseminin neden olduğu annelerde daha sık görülür. Tip 1 veya 2 diyabet, Eastern Virginia Tıp Fakültesi’ni belirtiyor. Hiperglisemi plasentadaki kan damarlarına zarar verir, bu da fetüse beslenme ve oksijen taşınmasını azaltır. Merck Manual, cenin refahının yakından izlenmesini ve 38 ila 40 haftalık gebeliğin doğurulmasının ölü doğum riskini azaltmaya yardımcı olduğunu açıklar. , , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com