| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Bazı Vitaminler Kadınlarda Doğurganlığı Artırabilir mi?

Mayo Clinic’e göre, kadınların doğurganlığı, bir kadının biyolojik bir çocuğu gebe bırakma kabiliyetidir. Bir kadının yumurtlama bozuklukları, hasarlı fallop tüpleri, endometriozis, uterin sorunları ve yaş gibi doğurganlığı etkileyebilir. Hamilelik Hızlı web sitesi, vitaminlerin doğurganlıkta önemli bir rol oynadıklarını, çünkü hormonların dengelenmesine ve sinir sisteminin ve organlarının en iyi seviyede çalışmasına yardımcı olduklarını belirtir. Sağlık hizmet sağlayıcınıza yapılan çeşitli vitaminler, egzersizler ve düzenli ziyaretlerden oluşan sağlıklı bir yaşam tarzı, hamileliğinizdeki doğurganlığınızı ve yardımınızı artırmanıza yardımcı olabilir.

C Vitamini

hormon seviyelerini artıran, doğurganlığı artıran ve luteal faz defekti olan kadınlarda demiri emmeye yardımcı olan suda çözünür bir antioksidandır. Fertility Shop'a göre, kadınlar yüksek dozda C vitamini almamalıdır, çünkü spermin yumurtaya ulaşmasını önleyerek servikal sıvıyı kurutur. Önerilen günlük doz 500 mg'dır.

Keten Tohumu Yağı

Fertility Shop'a göre, keten tohumu yağı uterus fonksiyonunu iyileştirerek menopoz semptomlarını, menstrüel krampları, kadın kısırlığını ve endometriozisi hafifletmeye yardımcı olur. Doğurganlık için Doğal Sağlık, keten tohumu yağının, hormon dengeleyici liganlar ve fitoöstrojenler içeren temel bir yağ asidi olduğunu belirtir. Fitoöstrojenler, bir kadının östrojen ve progesteron seviyelerini dengeleyen, doğurganlığı ve gebe kalma oranlarını dengeleyen bitki östrojenleridir. Önerilen günlük doz 400mg'dır.

Çuha Çiçeği Yağı

Doğurganlık için Doğal Sağlık Çuha çiçeği yağının daha çok bitkisel bir ürün olduğunu belirtir, ancak genellikle kadınlar için önemli vitaminlerin bir parçası olarak listelenir. Akşam çuha çiçeği gebe için gerekli olan verimli servikal mukus, üretimine yardımcı olur. Gebe kalmaya çalışan kadınlar, yumurtlamadan sonra akşam çuha çiçeği yağını almamalıdır çünkü rahim kasılmalarına neden olabilir. Önerilen günlük doz 2.000 mg'dır.

Arginin (L-arginin)

Arginin doğurganlığı arttırmada yararlıdır. Doğurganlık için Doğal Sağlık, L-arjininin uterusa, yumurtalıklara ve cinsel organlara kan akışı sağlayan bir amino asit olduğunu belirtir. Embriyo implantasyonu için rahim içinde sağlıklı bir ortam yaratılmasına yardımcı olur. Ayrıca, esnek, yumurta akı benzeri verimli mukus üretimini artırarak servikal mukusun kalitesini de arttırır. Önerilen günlük doz 16 g'dır.

Folik Asit

Bebek Umutlarına göre, folik asit her 1000'de birini etkileyen spina bifida gibi nöral tüp doğum kusurlarını önlediği bilinen az sayıdaki besinden biridir. Amerika Birleşik Devletleri'nde doğan bebekler. Önerilen günlük folik asit dozu alan kadınlar, bebeklerinin doğum kusurları çeşitliliği riskini yüzde 50 azaltır. Hamilelikten önce ve hamilelik sırasında diyetlerinde yeterince folik asit bulunmayan kadınlar, düşük veya hala doğum yapma şanslarını artırabilir. Önerilen günlük folik asit dozu 400 mg'dır.

Demir

Doğal Verimliliğe göre, doğurganlık ve gebe kalmak için gerekli olan sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin oluşması için yeterli miktarda demir alınması gerekir. Demir, yumurtlamayı dengelemeye yardımcı olarak doğurganlığı artıran kan geliştirici bir besindir. Hamile kalmak web sitesi, demir takviyesi alan kadınların yumurtlama bozukluğu kısırlık ihtimallerini azalttığını belirtir. Çocuk doğurma çağındaki kadınlar demir eksikliği anemisi açısından risk altındadır, çünkü adet, gebelik ve laktasyon vücudun doğal demir depolarını tüketir. Önerilen günlük doz 15 mg önyargıdır.

B6 Vitamini

Doğurganlık için Doğal Sağlığa göre, B6 vitamini hormonal dengeyi sağlamak ve kadınlarda doğurganlığı artırmak için gereklidir. B6 Vitamini, gebe kalma sorunu yaşayan kadınlarda progesteron seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Baby Corner, B6 vitamini bir kadının luteal aşamasını uzatma yeteneğine sahip olduğunu belirtir. Bir luteal faz kusuru, luteal fazın (yumurtlamadan menstrüasyona kadar geçen süre) 10 günden az olması durumunda ortaya çıkar. Luteal bir evre, hamileliğin başarılı olması için 11 ila 16 gün arasında sürmelidir. Önerilen günlük doz 100 mg'dır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com