| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

HGH ve DHEA Arasındaki Fark Nedir?

İnsan büyüme hormonu veya HGH ve dhidroepiandrosteron veya DHEA, vücudunuz tarafından üretilen hormonlardır. Yine de farklı işlevlere hizmet ediyorlar ve sporcular ve yaşlanma sürecini yavaşlatmak isteyen bireyler tarafından kullanılmaları nedeniyle tartışma konusu olmuşlar. Vücudunuz, takviye yoluyla verilen hormonları kolayca kabul etmez ve HGH ve DHEA dahil olmak üzere hormon takviyesi almak ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle, HGH veya DHEA takviyesi almadan önce doktorunuza danışmalısınız.

HGH

Beyninizin tabanındaki küçük bir yapı olan hipofiz beziniz HGH hormonunu üretir. Vücudunuz kasları ve organ dokularını oluşturmak için HGH kullanır. Vücudunuz çocukluk ve ergenlik döneminde büyümeyi teşvik etmek için daha yüksek miktarda HGH üretir. Yaşlandıkça, vücudunuz tarafından üretilen HGH miktarı azalmaya başlar. Bu düşüş vücudunuzdaki görünür yaşlanma belirtilerini artırabilir. Bu nedenle, HGH üreticileri, bu hormonun vücudunuza enjekte edilmesinin, yaşlanma belirtilerinin çoğunu yavaşladığını hatta tersine çevirebileceğini iddia ediyor. Bununla birlikte, mevcut klinik kanıtlar, yayınlanma tarihinden itibaren bu yaşlanma karşıtı iddiaları desteklememektedir. Doktorlar, çocukların doğal HGH üretimini teşvik etmek için HGH'yi bu çocuklara uygular. Yetişkinler için büyüme hormonu eksikliği nadirdir, ancak doktorlar, kas dokusunun boşa harcanmasıyla karakterize bir hastalık olan israf sendromunu önlemek için AIDS ve belirli kanser türlerine sahip yetişkinlere HGH takviyeleri verebilirler. HGH enjeksiyonları kemik yoğunluğunuzu, kas kütlenizi, fiziksel kapasitenizi artırabilir ve genel vücut yağınızı azaltabilir.

DHEA

Böbreklerinizin üzerine oturan adrenal bezleriniz DHEA üretir. DHEA, hem erkek hem dişi hormonlarını üretmek için vücudunuzda yapılan endojen bir hormondur. Vücudunuzdaki DHEA üretimi 20 yaş civarında doruğa ulaşır ve yaşlandıkça azalır. Farklı fiziksel rahatsızlıklar da vücudunuzun daha az DHEA üretmesine neden olabilir. DHEA seviyenizi düşürebilecek hastalıklar arasında diyabet, AIDS, son dönem böbrek hastalığı, koroner arter hastalığı ve romatoid artrit yer almaktadır.

DHEA'nın Kullanımı

DHP'nin çeşitli uygulamaları vardır. Addison hastalığı, lupus, osteoporoz ve erektil disfonksiyonu tedavi etmek için DHEA'yı kullanabilirsiniz. Her ne kadar DHEA'nın birçok iddia edilen tıbbi uygulaması olsa da, klinik kanıtlar belirli tıbbi durumları tedavi etmek için DHEA kullanımını desteklememektedir. Herhangi bir DHEA takviyesi almadan önce bir doktora danışmalısınız.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com