| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Hamile Annelere Alkol Etkisi

Hamilelikteki her türlü alkol tüketiminin korkunç sonuçları olabilir. Alkol hemen hamile kadının kan akışından doğmamış bebeğe geçer. Alkol bebeğin içindeki hücrelere zarar verebilir ve ayrıca büyümesini ve genel gelişimini de etkiler. Omurilik hücreleri ve beyin hücreleri de etkilenebilir veya hasar görebilir, motor sorunlarına ve utero'da beyin hasarına neden olabilir. Alkol sadece anne karnındaki bebeğe zarar vermekle kalmaz, hamile anneyi de etkiler.

Fetal Alkol Sendromu

Fetal alkol sendromu, bir kadın hamileliği sırasında aşırı derecede alkol içtiğinde ortaya çıkar. Kidshealth.org'a göre, Nemours çocuk hastanelerinden doğan her 750 bebekten biri fetal alkol sendromuyla doğrudan ilişkili fiziksel ve zihinsel doğum kusurları belirtileri gösteriyor. Annede aşırı içme, yorgunluğunu, halsizliği ve mide bulantısını yaparak vücudunu aşındırabilir. Annenin doğum eylemi için çok sarhoş veya zayıf olduğu, doğumda gözle görülebilecek bazı belirgin belirtiler vardır. Bebekle birlikte, 5 kilonun altında düşük doğum ağırlığı, büyüme yetersizliği, küçük baş, organ fonksiyon bozukluğu ve düşük APGAR skoru sinyallerdir. Annenin hamileliği boyunca şiddetli bir alkolik olduğu durumlarda, bebek doğduğunda ve bebeği çevreleyen kesede ve sıvılarda güçlü alkol kokusu alınabilir.

Gebelikte İçme

Herhangi Hamile iken aşırı alkol kullanımı, anneye ciddi sonuçlar verebilir. Hamilelik boyunca sert içkiler içip içme havası olsun, hepsi annenin vücudunu etkiliyor. İki yaşına kadar yemek yiyip içtiği için, alkolün çoğu doğrudan bebeğin kan akışına da giriyor. Sarhoş olmak, dışarı çıkmak, kusma ve artan idrar çıkışı, elektrolitleri ve diğer besin maddelerini annenin vücudundan tahliye ederek fetüsün uygun besinleri almasını engelleyebilir. Annenin vücudu zayıf ve enerji dışı olduğunda, fetus da etkilenebilir. Sonuçlar, ciddi gelişimsel gecikmeler ve hiperaktivite bozukluğu ile doğan bir çocuk olabilir.

Kilo Alma

Her hamile anne için önemli olan bir şey de, fetüsü desteklemek için uygun miktarda kilo almasıdır. Hamileyken alkol kötüye kullanan birçok kadın, kendileri için düşük bir ağırlığa sahip olma eğilimindedir. Bunun nedeni daha çok içtikleri ve gereğinden az yedikleridir. Sonuç, fetüsün yanlış besin almasıdır. Fetüsün kan dolaşımındaki alkol, uygun şekilde olgunlaşmasını önler ve doğduktan sonra telafi etmek için çaba gösterecektir.

Etkileri

Fiziksel etkiler, doğduğunda anne üzerindeki olumsuz etkilerini de alabilir. hamile. Bu fazla içmeden kaynaklanan kazalardan kaynaklanıyor olabilir. Hem anne hem de fetüsün zarar görebileceği sarhoş bir kaza sonucu yaralanmalar meydana gelebilir. Künt nesnelere düşmek veya çarpmak, anneyi yaralayabilir ve fetüsün nihayetinde fetüsü etkileyebilecek iç yaralanmalara neden olabilir. . Fetüs artık dahili olarak desteklenemediğinde düşük bir sonuç ortaya çıkıyor. Bebek hemen canlı olarak doğabilir ve derhal uygun tıbbi bakıma ihtiyaç duyabilir veya bazı durumlarda bebek ölen ya da ölü doğmuş olabilir. Adsız Alkolikler veya bir OB /GYN aracılığıyla bir destek sistemi aramak, annenin alkolizm tedavisi için ihtiyaç duyduğu yardımı sağlar. Rutin hamilelik kontrollerini yaptırmak, annenin hamileliğin uzunluğu boyunca kendisine ve fetüsüne bakması gereken vitaminleri ve sağlık hizmetlerini almasını sağlayacaktır. Bu bakım düşük veya erken doğumları önleyebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com