| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı |

Sağlığı ve Hastalıkları

Gebeliğe Bağlı Hipertansiyon İçin Diyet

Gebeliğe bağlı hipertansiyon (PIH), gebeliklerin yüzde 10'unda görülür ve erken doğum ve düşük doğum ağırlıklı bebeklerde ortaya çıkabilir. Üç tür PIH vardır: gebelik hipertansiyonu, preeklampsi ve eklampsi. Gestasyonel hipertansiyon, hamileliğin 20. haftasından sonra gelişen kan basıncında anormal bir yükselmedir ve eğer iyi izlenmezse, eklampsi ve eklampsiye ilerleyebilir. Doğru beslenme, bebeğinizin gelişmesini sağlar ve PIH'nin ilerlemesini önler.

Kalsiyumun Faydaları

Kalsiyum, süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünlerinde sıklıkla bulunan bir mineraldir. Vücudunuzda büyük bir rol oynar, kemiklerin ve dişlerin oluşturulmasına ve korunmasına, kalbin normal bir ritmin korunmasına yardımcı olur. Kalsiyum ayrıca vücuda kanın pıhtılaşmasına, sinir sinyallerinin gönderilmesine ve alınmasına ve hormonların serbest bırakılmasına yardımcı olur. Hamile bir kadının bebeğin kemiklerini geliştirmek ve vücudunun işlevlerini sürdürmek için günde 1.300 miligram kalsiyum alması gerekir. 2000 yılında “Amerikan Klinik Beslenme Dergisi” nde yayınlanan bir araştırmaya göre, günde 1.000 miligram kalsiyum takviyesi PIH tanısı alan kadınlarda diyastolik kan basıncını önemli ölçüde düşürmektedir. Hamilelik sırasında kalsiyum takviyesi ayrıca gebelik hipertansiyonu ve preeklampsi gelişme riskini azaltabilir. Diyetinize takviye eklemeden önce doktorunuzla veya diyetisyeninizle konuşun.

Sodyum Kılavuzları

Preeklampsi veya eklampsi teşhisi konmadıysa, gestasyonel hipertansiyonu düşük sodyum diyetiyle tedavi etmeye gerek yoktur . Sodyumle sınırlı bir diyetin uygulanması, hafif gebeliğe bağlı hipertansiyonun tedavisinde veya önlenmesinde etkili değildir. Bununla birlikte ödem yaşıyorsanız, tuz alımınızı günde 2 gramla sınırlandırmak şişmeye yardımcı olabilir.

Kalori, Karbonhidrat, Protein ve Yağ

Dengeli bir diyetin yeterli kaloriye sahip olması önemlidir. ve hamileliğiniz boyunca protein. Beslenme ve Diyetetik Akademisi normal kilolu kadınlar için günlük kalori gereksinimlerinin ikinci trimesterde 350 kalorinin ve üçüncü trimesterde 500 kalorinin artması gerektiğini önerir. Karbonhidratlar toplam kalorinin yüzde 50 ila yüzde 65'ini içermelidir. Günde 71 gram protein veya vücut ağırlığının kilogramı başına 1 gram protein hedefleyin. Yağ, günlük kalori miktarınızın yüzde 20 ila 30'unu telafi etmelidir.

Kaçınılması Gereken Gıdalar

Hamilelik sırasında, kadınlar gıda kaynaklı hastalıklara karşı daha hassastır. Listeria, cenin, beyaz peynir ve Meksika usulü yumuşak peynir ve şarküteri etleri gibi yumuşak peynirler gibi kirlenebilecek yiyeceklerden uzak durun, çünkü Listeria fetal ölüme veya erken çalışmaya neden olabilecek bir bakteridir. Salmonella'yı önlemek için çiğ veya az pişmiş yumurta, et, kümes hayvanları ve balıktan kaçının. Köpekbalığı, kılıçbalığı ve uskumru gibi cıvada yüksek olan balıkları tüketmeyin, çünkü cıva bebeğin gelişen sinir sistemine zarar verebilir. Pastörize edilmemiş meyve suları ve çiğ filizler de gıda kaynaklı hastalıklara neden olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com