Çocuğunuz her gün, yazın kabarcıklı güneşinden, kışın soğuk ve soğuk koşullarına kadar hava koşullarına maruz kalır. Hava güvenliğini öğretmek, çocuğunuzu dışarıda gördüğü şey için hazırlar. Ayrıca şiddetli hava tehlikeleri ve tehlikeli hava koşullarında ne yapılması gerektiğini de öğrenir. Çocuğunuzun hava durumu her şeye gelince bilmesini sağlayın, böylece sağlıklı ve güvende kalır.
Gear
Çocuğunuz büyüdükçe, muhtemelen her sabah gardırop seçimlerini devralır. Onun bağımsızlığını pekiştirmesini isterken, havaya uygun kıyafet seçimi konusunda bir rehberliğe ihtiyacı olabilir. Ona, günün sıcaklığına ve potansiyel hava durumuna göre kıyafet seçmeyi öğretin. Gerektiğinde şemsiye, yağmurluk, bot, eldiven ve şapka gibi ekstra donanımları kullanın. Tüm hava donanımları için bir depolama noktası, gün boyu dışarı çıkarken ihtiyaç duyabileceği şeyleri kolayca almayı sağlar.
Sıcakta Soğuk Kalın
Hava buharlaştığında, çocuğunuz riskle karşı karşıya kalır ısı krampları, ısı bitkinliği veya sıcak çarpması gibi ısıyla ilgili bir hastalığın. Güçlü dış mekan oyununu sıcaklığın en düşük olduğu sabah veya öğleden sonra ile sınırlayın. Çocuğunuzu gölgede oynamaya ve sık sık su molası için durmaya teşvik edin. Sıcaklığa bağlı bir hastalığın belirtileri, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre zayıflık, baş dönmesi, kramplar, solgunluk, baş ağrısı, kusma ve bayılmadır. Sıcak çarpması - en şiddetli ısı hastalığı - kafa karışıklığına, hızlı nabza, ter eksikliğine, yüksek vücut sıcaklığına ve bilinç kaybına neden olur. Çocuğunuza semptomları açıklayın, böylece bir şeyler yanlış mı diye anlar. Sıcak günlerde çocuğunuzun işaretlerini izleyin.
Kışın Isınma
Aşırı soğuk farklı endişeler sunar. KidsHealth'e göre çocuklar donmaya karşı daha hassas. Sıcak giysiler ve açıkta kalan deriyi eldivenler, şapkalar ve eşarplar ile örtmek çocuğunuzu soğuktan korumaya yardımcı olur. Rahatsız hissetmeye başladığında, onu ısınmaya çalışmasını öğretin. Kırmızı deride uyuşma ve karıncalanma da ısınma zamanının bir göstergesidir. Ekstremiteler tipik olarak donmalardan etkilenir. Donma ile cilt beyazımsı veya sarımsı gri görünür. Çocuğunuzun donma için tıbbi yardıma ihtiyacı var.
Şiddetli Hava Koşullarına Hazırlık
Yılın herhangi bir zamanında şiddetli hava olabilir. Özel tehditler yere göre değişir. Kıyı bölgelerinde yaşayan çocuklar, örneğin kasırga güvenliğini öğrenmelidir. Kuzey eyaletlerinde bulunan çocuklar, kış aylarında meydana gelebilecek fırtınalar ve fırtınalar hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Çocuğunuza şiddetli hava olayları durumunda ne yapacağınızı açıklayın. Gerektiği şekilde alıştırma yapın. Örneğin, bir kasırga bölgeye çarparsa ne yapılacağına dair bir deneme yapın. Çocuklarınızdan ayrı olduğunuzda şiddetli hava darbeleri olması durumunda bir eylem planı hazırlayın. Bir fırtına çıktığında bir arkadaşının evindeyse ne yapacağını ona öğret.
, , ] ]