Oyunla öğrenme ve başkalarıyla etkileşime girme doğumdan başlar. Bebeğiniz ilk doğum gününe yaklaştığında, daha uzun süre uyanık kalır ve daha karmaşık oyun ve aktiviteler oynamasına izin vererek daha fazla kontrole sahiptir. Bebeğiniz yürümeye başlayan çocukla aynı olmayabilir, ancak birçok basit oyun ve oyuncak size oyun yoluyla gelişimine destek olacak araçlar sunar.
Fiziksel Beceri Geliştirme
Bebekler ilk yıllarında büyük fiziksel beceriler geliştirir. hayat. HealthyChildren.org'a göre, 0 ila 3 ay arasında fiziksel kilometre taşları baş ve göğsü mideye yatma pozisyonundan kaldırma, ayaklarını sırt üstü esnetme ve tekmeleme yer alıyor. 4 - 7 ay arasında yuvarlanır, destekle oturur, nesnelere ulaşır ve aktarılır. 8 ila 12 ay arasında sürünmeli, yardımsız oturmalı, ayakta durmaya ve mobilya boyunca yürümeye başlamalı. Yaşa uygun oyun, bebeğinize bu becerilerle pratik yaparak fiziksel dönüm noktalarına ulaşmasına yardımcı olur. Ayrıca vücudunun nasıl çalıştığını ve nasıl kontrol edileceğini de öğrenir. Karın zamanı boyunca önünde tutulan oyuncaklar onu başını kaldırmaya ve gövde kaslarını güçlendirmeye teşvik eder. Ulaşamayacağı bir oyuncak, ona ulaşmak için yuvarlanmaya, izlemeye ya da sürünmeye zorlar. Kalın tutuşlu bebeklerin tutması kolay olan oyuncaklar kavramayı geliştirir, onlara bir elden diğerine geçmelerini ve el-göz koordinasyonunu geliştirmelerini öğretir. Bebek eğlence merkezleri bebeğinizi ayakta durmaya teşvik eder.
Sosyal Kelebek
İlk üç ayda bebekler etraflarında başkalarının yüz ifadelerini inceler ve bu hareketleri kendileri taklit etmeye başlar. 4 ila 7 ay içerisinde bebeğiniz etrafındakilerin duygularına cevap vermeli ve sosyal olarak oynamaya daha fazla ilgi göstermelidir. 8 ila 12 ay arasında, insanlar ya da şeyler için tercihler göstermeli, oyun sırasında başkalarını taklit etmeli ve ebeveynleri ayrılırken utangaç ya da üzgün olabilir. Bakıcılarla etkileşimli oyun zamanı çocuğunuza temel sosyal becerileri öğretir. Duyguları ve durumlara tepkileri görür. Kendisine güvenli ve eğlenceli bir oyun süresi sağlayan bakıcılarıyla güven oluşturur.
Eğitimde Bebek Genius
Oyun, bebeğinizin dünyasını öğrenmesine yardımcı olacak deneyimler sunar. Hareketleri ve neden oldukları tepkiler arasında bağlantılar kurar. Örneğin, bir bebek topu ittiğinde, yuvarlandığını öğrenir. Bir blok kuleye çarptığı zaman, onun düştüğünü görür. Oyun ayrıca Zero to Three web sitesine göre, çocuğunuza problem çözme becerilerini öğrenme fırsatı verir. İstediği sonuçları elde etmek için farklı eylemleri test ediyor. 3 aya kadar bilişsel kilometre taşları bir nesneyi takip etmeyi ve tanıdık şeyleri tanımayı içerir. 4-7 ay arası, kendisine yakın olmayan eşyalara ulaşmaya ve tamamen görünmeyen eşyaları bulmaya çalışmalı. Oyun, 8 ila 12 ay arasında, bebeklerin, kullanılma biçimlerini kullanma, daha karmaşık hareketleri taklit etme ve görüş dışında olan bir şey bulma gibi bilişsel kilometre taşlarına ulaşmalarına yardımcı oluyor.
Budding Chatterbox
Sizinle bir konuşma yapmasa da, bebeğinizin dille ilgili ilk deneyimleri, onun kendi sözcüklerini anlamalarına yardımcı olur. İnteraktif oyun, birçok kelime söylediğini duymasına izin vererek kelime dağarcığını genişletir. Sıfırdan Üçe göre, oyunla birlikte gelen ileri geri konuşmaların temel ileri geri yansıması. Etkili iletişim, diğer kişinin duygularını, eylemlerini ve kelimelerini onaylamayı içerir. Bebeğinizin ifadelerini ve eylemlerini yanıtlayarak ve hatta taklit ederek, ona bu iletişimin temel ilkesini öğretirsiniz.