|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Yaşamın Hangi Aşamasında Beslenme Daha Önemli?

Yaşamın her aşamasında beslenme önemli olsa da, çocuklar için sağlıklı bir beslenme en önemlidir. Bir çocuğun tam büyüme potansiyelini elde etmek için sağlıklı ve dengeli bir diyete ihtiyacı vardır ve beslenme de sosyal ve bilişsel gelişimini etkiler. Tıpkı çocukluk döneminde doğru beslenme, yetişkinlerin sağlığını şekillendirmeye yardımcı olduğu gibi, zayıf beslenme de sağlıksız beslenme alışkanlıklarına ve obezite ve kalp hastalığı gibi daha sonraki yaşamda sağlık sorunlarına katkıda bulunabilir.

Gebelikte Beslenme

Fiziksel gelişim rahim içinde başlar. Bu, alkol ve tütün gibi toksinlerden kaçınılması ve aşırı miktarda şeker olması çok önemlidir. Bu zamanda sağlıklı bir diyet, en iyi fetal gelişimi teşvik eder. Hamilelik sırasında, günde beş veya daha fazla meyve ve sebze yiyin. Yağsız et, balık, kümes hayvanları ve yumurta gibi protein kaynaklarını tüketin, ancak yağlı etlerden kaçının. Makarna, ekmek, pirinç, patates ve tahılda bulunan nişastalı karbonhidratlar gibi yağsız süt ve diğer az yağlı süt ürünleri de teşvik edilmektedir. Günde altı ila sekiz bardak su ve diğer sıvıları için.

Anne Beslenmesi Emzirme Sırasında

Emziren bir anne olarak bebeğinize çok ihtiyaç duyulan protein, kalsiyum ve folat sağlamaya devam edeceksiniz. A vitamini ve C vitamini olarak Bebeğiniz de D vitamini ister, ancak anne sütünüz yeterince yüksek seviyelerde olmayabilir, bu nedenle diyetinize D vitamini takviyesi eklemek konusunda doktorunuzla konuşun. Aşırı yağlı veya şekerli yiyeceklerden kaçının çünkü bunlar size geçmeniz için daha az besin sağlar.

Bebekleri Katı Gıdaya Değiştirme

Bebeğinizin doktoru katı gıdalara geçmeyi onayladığında, özel olarak formüle edilmiş bebek tahıllarına geçme, anne sütü veya formülü ile karıştırılmış tek taneli yulaf ezmesi veya arpa gevrekleri. Yavaş yavaş Kavrulmuş bebek maması veya saflaştırılmış et, sebze ve meyveler verin. Birkaç günde bir ona yeni bir çeşit yiyecek ver. 8 ila 10 ay boyunca, yumuşak meyveler, graham kraker ve öğütülmüş etler gibi ince kesilmiş parmak yiyeceklerini idare edebilecek. Diyetini desteklemek veya rahatlık sağlamak için öğün aralarında anne sütü sunmaya devam edebilirsiniz.

Çocuklar ve Gençlerin Yetiştirilmesi

Çocuklar büyüdükçe kalorik ihtiyaçları yaşa, cinsiyete, fiziksel seviyeye bağlı olarak değişebilir aktivite ve metabolizma ve büyüme hızı gibi genetik faktörler. Doktora düzenli ziyaretler, çocuğunuzun ideal kilosunun yanı sıra gerekli diyet değişikliklerini belirlemenize yardımcı olacaktır. Genel olarak, kızların yaşları 9 yaşına kadar günde 1400 ila 1800 kaloriye, 12 yaşına kadar 12 yaşına kadar 1,00 ila 2,200 kaloriye ihtiyaç duyar. Bu kalorilerin tam tahıllar, yağsız protein kaynakları, az yağlı süt ürünleri ve meyve veya sebzelerden zengin dengeli bir beslenmeden elde edilmesini sağlayın, böylece kalorik alımları büyüyen vücutlarını besler ve besin ihtiyaçlarını karşılar.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır