|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Hamile iseniz Testosteron ve Östrojen Düzeyleri

Bezler tarafından kan dolaşımına salınan kimyasal haberciler olan hormonlar, çok çeşitli fizyolojik fonksiyonları düzenler ve hamilelik sırasında hormonlar sadece anneyi değil aynı zamanda çocuğu da etkiler. Östrojen ve testosteron, cinsel özelliklerin, davranışların ve işlevlerin belirlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Hamileyken doktorunuz bu iki hormonun seviyesini izler çünkü düşük riski, doğum tarihi tahminleri ve hamileliğin ilerlemesi gibi olası sorunları gösterebilir.

Estrogen Fonksiyonu

Östrojen, öncelikle yumurtalıklar tarafından üretilen ve salgılanan, estradiol, estron ve estriol dişi hormonları anlamına gelir. Östrojen, kadınların göğüsler gibi ikincil cinsel özelliklerinin gelişimini tetikler, adet düzenlemesini düzenler ve kemik, kalp ve endokrin sağlığının korunmasına yardımcı olur. Östrojen proteinlerin sentezine, sıvı dengesinin düzenlenmesine, yağ depolarının artmasına, kas kütlesinin azalmasına ve kemik oluşumuna katılır.

Gebelikte Östrojen

Östrojen seviyeleri günden güne değişiklik gösterir, ancak bazı hormonal tetikleyiciler östrojen seviyelerinde ani yükselmelere neden olur. Östradiol seviyeleri yumurtlama sırasında sekiz kat artabilir. Hamilelik sırasında, plasenta tarafından östradiol üretilir ve östrojen seviyeleri 100 faktör kadar artabilir. Östrojen gebeliğin korunmasına yardımcı olur, ancak başka etkileri de olabilir. Yüksek östrojenin kısa süreli fiziksel etkileri krampları, baş ağrıları, kilo alımını ve yorgunluğu içerebilir.

Östrojen ve Duygular

Hamileliğe giren kadın hayatı değiştiren konularla ilgileniyor. Hamilelik sırasında östrojen artışı ve diğer hormon değişiklikleri onun duygusal dengesizliğine katkıda bulunabilir. Artan östrojenin duygusal etkileri; depresyon, anksiyete, panik atak, düşük saygı ve ruh hali değişimlerini içerebilir. Doğumdan sonra östrojen de dahil olmak üzere hormon seviyeleri tekrar çarpıcı şekilde değişir. Östrojendeki ani düşüş, depresyon ve yorgunluk gibi doğum sonrası uyum sorunlarına katkıda bulunabilir. Antidepresanlar ve düşük dozda hormon replasman tedavileri doğum sonrası iyileşme sırasında yardımcı olabilir.

Kadınlarda Testosteron

Testosteron erkeklik hormonu olarak kabul edilmesine rağmen, küçük miktarlarda testosteron, yumurtalıklar ve adrenal korteks tarafından üretilir. Ergenlik sırasında, testosteron östrojen salınımını tetikler; bu da vücut kıllarının, memelerin gelişimini teşvik eder ve adet görmesini tetikler. Testosteron ayrıca kas gelişimine ve cinsel dürtüsüne de katkıda bulunur.

Gebelikte Testosteron

Testosteron düzeyleri farklı kadınlar için değişmekle birlikte, testosteron genellikle hamilelik sırasında düşük seviyelerde üretilir. Bununla birlikte, kadınlar cinsel dürtüyü artırmak için kullanılan ilaçlar yoluyla testosteron ya da topikal testosteron kremleri ile istemeden temasa geçmelerine maruz kalabilirler. Androjen kullanımı, özellikle gebeliğin ilk üç ayında, dişi fetüsün dış genitalinin erilleşmesine neden olabilir. Başka bir deyişle, dişi fetüs bir skrotum ve penis geliştirir. Hamilelikte testosteron kullanılmamalıdır.

Hamilelikte kadınların testosteron düzeyleri arasındaki doğal farklılıkların etkileri üzerine yapılan araştırmalar, çeşitli etkiler olduğunu göstermektedir. “Avrupa Endokrinoloji Kongresi” nde yayımlanan 2006 tarihli bir çalışmayı rapor eden bir hamilelik sırasındaki anne testosteron seviyeleri, doğumda daha küçük yavru büyüklüğü ile ilişkilidir. çocukken, "Psikolojik Bilim" de yayınlanan 2009 çalışmasına göre. Özellikle kızlar, annelerinin testosteron seviyesine duyarlıdır. Testosteron düzeyi daha yüksek olan hamile kadınlar, daha erkek faturası gibi davranışlarda bulunan kızları üretir, “Çocuk Gelişimi” bölümünde yayınlanan bir 2002 çalışmasını bildirir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]