|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Aile Sağlığı
Sağlığı ve Hastalıkları

Gebelikte Kötü Beslenme

Beslenme durumunuz sadece sağlığınızı değil aynı zamanda bebeğinizin sağlığını da etkileyebilir. Hamilelikten önce zayıf veya yetersiz beslenmişseniz, hamilelik sırasında kötü beslenme riski daha yüksektir. Yetersiz beslenme, sağlıklı büyüme ve gelişmeyi desteklemek için yeterli kalori veya yeterli besin tüketmediğiniz zaman ortaya çıkar. Beslenme, hamileliğiniz boyunca göz önünde bulundurulmalıdır

Yetersiz Beslenmenin Potansiyel Nedenleri

Hamilelikte yetersiz beslenmeye katkıda bulunan en önemli etkenlerden biri aşırı mide bulantısı ve kusma, ayrıca hiperemezis olarak da bilinir. Bu, kalori alımında ve ayrıca gerekli besinlerde bir azalmaya neden olur. Çoğu kadın hamileliğinin başlangıcında bulantı ve kusma yaşarken, sorun genellikle ikinci trimesterde gevşer. Her zaman bulantı ve kusmayı doktorunuzla görüşün; Gerekirse yardımcı ipuçları verebilir veya ilaç yazabilir. "Also, think about what you eat.", 3, [[Bazı kadınlar hamilelik sırasında istek yaşamaktadır. Başka hiçbir şey çekici olmasa da, çeşitli yiyecekleri tüketmeniz gerekir. Aşırı durumlarda, bazı kadınlar mısır nişastası, kir veya buz gibi yiyecek olmayan yiyecekleri yerler. Bu tür şeyleri tüketmek vücudunuzda tahribata yol açabilir. Hamileliğin ilk üç ayında bebeğinizin gelişimini desteklemek için günde 150 ilave kaloriye ihtiyacınız olacak. Bu kalorik ihtiyaçlar, hamileliğin ekstra taleplerinden dolayı dördüncü ayda günde 300 kaloriye yükselir. Diğer önemli besinlere olan ihtiyaç da artar ve çoğu doktor günlük doğum öncesi vitamin almanızı önerir. Folik asit, demir kalsiyum, protein, B12 vitamini ve D vitamini bakımından zengin olan yiyecekleri de dahil etmek istersiniz. Beslenme bozukluğunu önlemek için gerekli besinleri almanızı sağlamak için tüm yiyecek gruplarından çeşitli yiyecekler yemeye odaklanın.

Sağlık Riski Bebek için

Başlangıçta gebe olduğunuzu bilmiyor olabilirsiniz, bu da her zaman sağlıklı bir diyeti izlemenizi önemli kılar. Hamile kaldığınızda zaten yetersiz beslendiyse, bebeğinizin büyümesini desteklemek için gereken beslenme mağazalarından yoksundur. Anahtar bir besin maddesi olan folik asit, hamileliğinizin ilk üç ayında çok önemlidir. Diyet veya takviyeler yoluyla yeterli miktarda alamadığınız takdirde, bebeğinizin nöral tüp defekti riski daha yüksektir. Kötü beslenmenin diğer sonuçları arasında ölü doğum, erken doğum, beyin hasarı, perinatal mortalite, organların az gelişmişliği ve bebek nörolojik, solunum, bağırsak ve dolaşım bozuklukları yer almaktadır.

Uzun Süreli Sağlık Riskleri

hamilelik sırasında ne zaman ortaya çıktığına göre. Bebeğinizin yaşam kalitesini yetişkinliğe dönüştüren uzun süren sonuçları olabilir. Hamilelikte yetersiz beslenme, bebeğinizin tip 2 diyabet, kalp hastalığı, osteoporoz, obezite, meme kanseri, kronik böbrek yetmezliği, bulaşıcı hastalıklar, psikiyatrik bozukluklar ve organ fonksiyon bozukluğu riskini artırır. Çocuklukta yetersiz beslenmeye bağlı olarak zayıf gelişme okulda düşük performansa neden olabilir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: [email protected]