Yeni bir çalışma, şempanzeli yatakların, insan yataklarından çok daha az miktarda vücutta üretilen bakteri bulunduğunu göstermektedir. (Cidden, sayfalarınızı en son ne zaman değiştirdiniz?)
Ne kadar konuşuyoruz? The Royal Society tarafından yapılan araştırmaya göre, şempanzeli yataklarda bulunan bakterilerin sadece yüzde 3,5'i dışkılarından, ağızlarından veya derilerinden kaynaklanırken, insan yatakları vücutta üretilen bakterilerin yüzde 35'inde şaşırtıcı bir etkiye sahipti.
Araştırmacılar, 41 şempanze yuvasından alınan bakterileri test ettikten ve bunu, insan yatakları hakkındaki önceki araştırmalarla karşılaştırarak bu sonuca vardılar. Şempanzelerin yatakları, daha geniş çeşitlilikte mikroplar içeren insanlardan çok farklı biyolojik çeşitliliğe sahip olsalar da, dışkı, oral veya cilt bakterilerini barındırmaları önemli ölçüde daha azdı.
“Bu mikropların neredeyse hiçbirini bulamadık Şempanze yuvalarında biraz şaşırtıcıydı, ”dedi. North Carolina State Üniversitesi'nde yazar ve doktora öğrencisi Megan Thoemmes. Şempanzelerin yatakları vücuttaki bakterilerle dolmadığı için hala temiz değillerdi. Uyuma alanlarında bol miktarda bakteri vardı, ancak çoğu çevredeki orman yaşam alanlarındandı. Sadece vücutlarından kaynaklanmadı; bu, şempanzelerin yuvalarını her gece yerden 30 metre uzakta inşa ettikleri gerçeğiyle açıklanırken, insanlar aynı çarşaflarda, yataklarda ve yastıklarda aynı yatakta haftalarca aynı yatakta uyuyorlardı. zaman (daha uzun değilse).
Şu anda muhtemelen dehşete düşüyorsun, ama bekle - bu mutlaka kötü değil. UCHealth Üniversitesi Colorado Hastanesi'nde enfeksiyon önleme ve kontrol tıbbi direktörü Dr. (Orada neler yaptığımıza bakın mu?)
“Cildimizde yaşayan doğal olarak oluşan bakteriler tipik olarak koruyucu ve ölü cilt hücreleridir ve toz akarlarının enfeksiyonlara neden olduğu bilinmemektedir” diye açıklıyor Barron, LIVESTRONG.COM'a. “Elbette bazen alerjileri şiddetlendirebilirler, ancak evcil hayvanlar, halılar veya rüzgarlı bir günde oturabilirler.”
Öyleyse çarşaflarımızı ne sıklıkla değiştirmeliyiz? Barron, “Yatak çarşaflarının ne sıklıkta değiştirilmesi gerektiğini değerlendiren hiçbir bilimsel çalışma yok” diye devam ediyor. “Ne zaman gözle görülür kirlenmişse, çarşaf, nevresim vb. Yıkamayı tavsiye ederim. Bunun ötesinde, gerçekten kişisel tercihlere bağlı ve belli bir aralıkta veya sıklıkta yapılması gerektiğini belirten belli bir tıbbi sorun varsa ”dedi.
Barron'a göre, yapmanız gereken bakteri türü Daha çok endişelenmek, yatak odasında bulunan tür değil, mutfakta. Pişirme alanlarınızı temizlemek için kullandığınız bulaşık havluları, bezler ve süngerler, ellerinize veya diğer yüzeylere aktarılan çiğ etlerden bakteri ile kontamine olabileceğinden, sizi hasta etme olasılığı daha yüksektir.
Barron öneriyor görünür şekilde kirlendiklerinde yıkamak ve çiğ etlerle ilgili tüm döküntüleri temizlemek için tek kullanımlık bir havlu kullanmak. Süngerinizi bulaşık makinesine de atabilir ya da tüm tehlikeli bakterileri öldürmek için periyodik olarak mikrodalga yapabilirsiniz.
Böylece kendi dışkı, oral veya cilt bakterilerinizde uyuma fikri tatlı rüyalar için uygun olmayabilir. endişelenecek bir şey yok. Al bunu, şempanzeler! Bizden daha iyi değilsin!
, , ] ]