| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Ambalajın Olumsuz Etkileri

Modern toplumumuzda tüketici ürünleri elde etmek için ambalajlamaya daha çok bağımlı olduk. Ambalajın faydalarına rağmen, birçok olumsuz etki var. Küresel nüfus arttıkça, ambalajlama talebi artmakta ve büyüyen plastik atıklarla etkin bir şekilde başa çıkma ihtiyacı artmaktadır. Bu, Berkeley Plastik Görev Gücü tarafından hazırlanan bir rapora göre, plastik üretiminin plastik geri dönüşümü altıya kadar geride bırakmasıyla vurgulanıyor.

Kimyasal Göç

Uluslararası Plastik Görev Gücü'ne göre zararlı Asetaldehit gibi kimyasal maddeler plastik ambalajlardan ambalajın içeriğine geçebilir. Bu endişeyle ilişkili plastikler arasında polistiren, PVC ve polietilen bulunmaktadır.

Plastik Ambalaj Üretimi

Plastik ambalaj, diğer kullanımlara sokulabilecek bir kaynağı zorlayan doğal gazdan üretilir. Genişletilmiş plastik ambalaj üretimi işlemi sırasında, esnekliğini arttırmak da dahil olmak üzere plastiğin özelliklerini değiştirmek için plastikleştiriciler ilave edilir. Alman Deniz Sigorta Acenteleri Taşıma Bilgi Servisi'ne göre, plastikleştiriciler, sağlık açısından risk oluşturabilecek plastikten buharlaşma eğilimindedir. Plastiklerin üretimi sırasında özelliklerini arttırmak için ilave edilen bazı kimyasal katkıların insan sağlığına olumsuz etkileri vardır. Planethoughts.org'a göre, dietilheksil ftalat kansere neden olur, diğer katkılar ise insan endokrin sistemine müdahale eder ve bağışıklık sistemini baskılayarak kansere ve doğum kusurlarına neden olur. Plastik üretim tesislerinde hem hava hem de sudaki toksik emisyonlar yaygındır. Mısır plastiklerinden yapılan kaplar ve kaplar, petrol ürünlerinden üretilmedikleri için çevre dostu olarak kabul edilmekle birlikte, bunların yüzlerce yıl sürdüğü biyo-bozunur ve geri dönüşümü mümkün değildir. Gıda üretimini olumsuz yönde etkileyen plastik üretimi için gittikçe daha fazla ekim alanı bir kenara bırakılıyor.

Geri Dönüşüm Sorunları

Plastik kapların geri dönüşüm logosu taşımasına rağmen, çoğu ekoloji uzmanına göre geri dönüşümlü değil .org, sürdürülebilir yaşam bilgi portalı. Vergi mükellefleri, bordürde geri dönüşüm için toplanan plastik ambalajlar için ton başına 800 dolara kadar para ödüyorlar ve bu plastiğin önemli bir yüzdesi ABD’yi, geri dönüşüm protokollerinin mutlaka kamuya açıklanmadığı başka ülkelerde bisiklet için bırakıyor. Plastik reçineden yapılan ambalajlar geri dönüştürülemez. Yeşil Yaşam İpuçları, Şubat 2009'da plastik torbaların tahmini küresel kullanımının yıllık 500 milyar ile 1 trilyon arasında olduğunu belirtti.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com