| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Bir Fetüs Yiyeceksiz Ne Kadar Dayanabilir?

İnsanların hayatta kalmak için yiyeceğe ihtiyaç duyduğu bir sır değildir. Büyüyen bir fetüs için, doğru beslenme özellikle önemlidir. Anne düzenli bir diyet yaptığında, besinler ondan bebeğe otomatik olarak geçer. Bununla birlikte, eğer gıda bir sebepten dolayı kısıtlanırsa, doğmamış fetüs bazı ciddi sağlık sorunları için risk altında olabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Suları olduğu sürece yetişkin insanlar ortalama dört ya da daha uzun süre hayatta kalabilirler. yiyecek olmadan beş hafta. Bununla birlikte, bazı kişisel özellikler, insanın yemeyi bırakmadan önce ne kadar sağlıklı olduğu, fiziksel boyutu, özellikle kas kütlesi ve ne kadar vücut yağına sahip olduğu ve yaşama arzusu gibi bazı kişisel özellikleri etkileyebilir. Diğer hususlar, kişinin açlıkta ne kadar dolaştığı ve o sırada maruz kaldığı hava tipidir.

Fetal Starvation

Bir fetüs iki nedenden dolayı açlıktan kaynaklanıyor olabilir. İlk olarak, annenin iç organlarında bir sorun var. Preeklampsi denilen hayatı tehdit eden bir durum bazen plasentanın doğru şekilde oluşmadığı ve fetusun besin kaynağından kesildiği gebeliğin geç dönemlerinde ortaya çıkar. Bir fetüsün açlık tehlikesi içinde olmasının ikinci nedeni çok daha yaygındır: anne yemek yemeyi keser. Bu durum, annenin yiyeceği bulunmuyorsa veya annesi hasta ise (depresyon ve yeme bozuklukları dahil), bir diyete başlamaya karar verir veya bilerek bebeğe zarar vermek isterse olabilir.

Mortality

Dr. D.L. Hard ve L.L Anderson, açlığın etkilerinin doğmamış bir fetüste ne olacağını görmek için 1979'da bir çalışma yaptı. İkinci ya da üçüncü trimesterde bulunan bir hamile domuz örneğine 40 gün boyunca sudan başka bir şey verilmemiştir. Bu domuzların yüzde yetmiş dördü normal doğum yaptı, bu yüzden bebekleri bir ay ve açlıktan yarım ay sonra bile ölmediler. Domuzlar insan değil elbette, fakat biyolojik olarak insanlara çok benzerler. Bu deney, bir fetüsün, bir yetişkinle aynı süre boyunca açlıkta hayatta kalma şansının iyi olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, eğer bir anne yemek yemeyi bırakırsa, bebeği muhtemelen ölene kadar ölmeyecektir.

Gelişim

Ölüm bir olasılık olsa da, fetal açlıktan çok daha olası bir sonuç doğum kusurlarıdır. Modern bilim insanlarına sunulan en iyi belgelenmiş fetal açlık vakalarından biri Hollanda Açlık Kışı'nı içerir. 1944-1945 yılları arasında Hollanda'da, İkinci Dünya Savaşı azalıyordu ve bazı Hollandalı popülasyonlardaki insanların çoğu, hamile kadınlar da dahil olmak üzere günde yaklaşık 1.000 kaloride hayatta kalıyordu. Bu kış açlığı sırasında doğan bebekler üzerindeki etkiler yoğun olarak incelenmiştir. Sorunlar arasında düşük doğum ağırlığı, küçük bir kafa, zayıf beyin gelişimi ve daha sonraki yaşamda zihinsel bozukluklar sayılabilir. 1984 yılında Dr. AL Schaefer ve meslektaşları tarafından yapılan ayrı bir çalışmada, açlıktan doğan koyunlarda açlığın etkisi, beynin, böbreklerin, karaciğerin, akciğerlerin ve kasların genetik bozukluklarını içeriyordu.

Diyet

Hamilelik yok Annen önce doktora danışmadan kilo vermek için diyet yapmalı. Hamilelik, kilo almak değil, kilo almak istediğiniz bir zamandır. Mayo Clinic düzenli ve dengeli bir diyet yemeyi, folat (folik asit) ve kalsiyum bakımından zengin yiyecekleri eklemeyi ve doğum öncesi vitaminleri almayı önerir. Bekleyen anneler, bebeklerinin dış dünyayla olan tek bağıdır ve doğmamış çocuklarına yapabilecekleri en iyi diyeti sağlamak için her yerde gelecekteki annelere bağlıdır.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com