|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Öfkeye Neden Olan Kimyasal Dengesizlikler

Kimyasal bir dengesizlik, beyindeki nörotransmiterlerin dengesizliğini içerir. Beyindeki bu nörotransmiterler, nöronlar ve atomlar arasındaki katalitik sinyallerdir.

Kimyasal dengesizlikler genellikle akıl hastalıkları, depresyon, şizofreni ve diğer ilgili psikolojik durumlarla bağlantılıdır. Artmış hormon stresi seviyeleri, artmış toksik nörokimyasallar ve sınırlı nörotransmiterler de dahil olmak üzere beynin kimyasal dengesizliklerinin birkaç işareti vardır.

Artmış Hormon Stres Seviyeleri

Stres genellikle beynin kimyasal dengesizlikleri ile bağlantılıdır. Bu işaret genellikle bireyin artan stres seviyesi tarafından desteklenir. Strese eşlik eden kimyasal dengesizlik nedeniyle, baş ağrısı, yorgunluk veya bulantı gibi diğer semptomlar ortaya çıkabilir. Bu semptomlar vücuda gerekli kimyasal seviyelerin doğru şekilde dengelenmediğinin bir göstergesidir.

Zehirli Nörokimyasalların Artan Düzeyleri

Vücutta bulunan toksik nörokimyasallar kimyasal dengesizliğin bir işaretidir. Bu tür toksik nörokimyasallar vücuda yiyecekler, gazlar veya diğer tüketim araçlarıyla girer.

Sınırlı Nörotransmiterler

Bilimsel araştırmalar, beyinde salınan sınırlı miktarda nörotransmiter olduğunda ruh halinin dengesini algıladığını gösterir ve hareketler de etkilenir. Manik depresif olan bireylerde, örneğin, nörotransmiterler, zayıflamış veya aşırı derecede genişlemiş bir dengesizlik faktörüdür.

Kimyasal Dengesizliğin Sebepleri

Kimyasal dengesizliğe neyin sebep olduğuna dair birkaç teori vardır. Faktörler sürekli stresli deneyimler, çevresel değişiklikler veya az gelişmiş bilişsel beceriler içerir. Dopamin ve serotonin gibi nörotransmiterlerin tutarsız üretimi de göz önünde bulundurulması gereken faktörlerdir.

Ruh Sağlığı

Araştırmacılar kimyasal dengesizlikleri yönetmenin veya kontrol etmenin birkaç yolunu keşfettiler. Zihinsel sağlık ve refah, açıklık, sınırlı stres ve depresyonu ortadan kaldırmak için atılan ilk adımlar - çoğu zaman kimyasal dengesizliklere katkıda bulunan faktörler. Bir birey kimyasal dengesizlik belirtileri yaşarsa, bireyin mümkün olduğu kadar kısa sürede tıbbi bir uzmanla konuşması önerilir. Kaynakların mevcut olduğunu kabul etmek, kimyasal dengesizliklere neyin neden olduğunu ve kimyasal dengesizliklerin etkilerini gidermek için neler yapılabileceğini anlamak için hayati öneme sahiptir.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır