| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Oksijen Tankları ve Oksijen Konsantratörleri Arasındaki Farklar

Oksijen depoları ve oksijen yoğunlaştırıcıları, oksijen tedavisine ihtiyaç duyan hastalar için doktorlar tarafından reçete edilir. Oksijen tedavisi, yeterli kan oksijen seviyelerini daha iyi korumak için kronik obstrüktif akciğer hastalığı, kistik fibroz veya kalp yetmezliği gibi bazı solunum yolu hastalıklarına yardımcı olur. İlave oksijen sağlamak için iki temel yöntem vardır: Oksijen depoları ve oksijen yoğunlaştırıcıları. Her ne kadar farklı şekillerde çalışsalar da, her iki cihaz da bir burun kanülü, buruna uyan iki uçlu ince bir tüp veya burnu ve ağzı kaplayan bir maske aracılığıyla ek oksijen sağlar. Yaşam tarzı genellikle sizin için hangi tip oksijen terapisinin ideal olduğunu belirlemede anahtar faktördür ve birçok hasta oksijen tankları ve oksijen konsantratörlerinin bir kombinasyonunu kullanır. sıvı oksijen. Bu tanklar hastalara saf oksijen verir. Tanklar profesyonelce doldurulmalı ve sonra evinize teslim edilmelidir. Mobil kullanım için küçük basınçlı oksijen tankları taşınabilir. Büyük tanklar evinize teslim edilebilir. Amerikan Solunum Bakım Derneği, “Büyük tanklar ağırdır ve sadece sabit kullanım için uygundur” diye hastaları uyarır. Sıvı oksijen daha az yer kaplar ve oksijen gazından daha hafiftir, bu da onu küçük hareketli tanklar için özellikle etkili kılar - ancak, sıvı oksijen tankları sıkıştırılmış oksijen gazı tanklarından daha pahalıdır. WebMD'ye göre, seyahat ederken oksijen tankları kullanan hastalar, kanister tarafından sağlanan oksijenin ne kadar sürdüğünü bilmeli ve gerektiğinde yedekler getirmelidir. Yüksek oksijen seviyesine ihtiyaç duyan hastaların uzun süre boyunca evden uzaktayken çok sayıda küçük tankla seyahat etmesi gerekebilir

Havada. Şimdi yüzde 95 oranında saf olan bu konsantre oksijen daha sonra hastaya verilir. Oksijen yoğunlaştırıcıları elektrikle çalışır, bu nedenle elektrik kesintisi durumunda yedek bir oksijen deposunun elinde bulundurulması gerekir. Orijinal oksijen yoğunlaştırıcıları, yalnızca evde kullanılabilecek büyük makinelerdi, ancak yeni taşınabilir oksijen yoğunlaştırıcı modelleri daha fazla hareketlilik ve özgürlük sağlıyor. Oksijen yoğunlaştırıcılarının en büyük sakıncası, makinenin elektrik gücüne bağımlılığıdır. Bir elektrik kesintisi varsa veya bir mobil ünitedeki batarya arızalanırsa, makine oksijen sağlamamaktadır.

Uyarı

Oksijen terapisi kullanırken, yangının size verebileceği aşırı tehlikenin farkında olmalısınız. Emniyet. Oksijen ateşi besler ve oksijen depoları veya oksijen yoğunlaştırıcıları kullanan hastalara verilen konsantre oksijen, yangının şiddetli bir şekilde parlamasına neden olabilir. Oksijen terapisi uygularken sigara içmemelisiniz. Konsantratörler açık ateşten en az 5 metre uzakta olmalıdır.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com