|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Diyette Çok Fazla Şekerin Hasar Etkileri

Şeker, vücudun ana enerji kaynağı olan karbonhidratların yapı taşlarıdır, ancak çok fazla şeker, obezite ve diyabet gibi sağlık sorunlarına katkıda bulunabilir. Federal diyet kuralları meyve, sebze, kepekli tahıllar, az yağlı süt ürünleri ve yağsız proteinleri yemeyi ve yağ, sodyum ve katma değeri yüksek gıdaları sınırlandırmayı tavsiye eder.

Kaynaklar

Şeker meyve, sebzelerde doğal olarak bulunur, Tahıllar ve süt ürünleri, ancak tatlılar, şekerleme, soda, aromalı süt ürünleri, hamur işleri, atıştırmalık yiyecekler ve çeşniler gibi işlenmiş gıdalara da eklenir. Şekerin varlığını gösteren maddeler arasında sofra şekeri, fruktoz, maltoz, sakaroz, laktoz, dekstroz, yüksek fruktozlu mısır şurubu, mısır şurubu, bal, kahverengi şeker, şekerleme şekeri, akçaağaç şurubu ve pekmez yer almaktadır.

ABD Tarım Bakanlığı (USDA), soda, tatlı, şeker ve hamur işleri gibi şekerli yiyecekleri sınırlandırmanızı tavsiye eder, çünkü kalorileri yüksektir, ancak birkaç temel besin sunar. Yeterli miktarda kalorinin çalışması için gereklidir, ancak çok fazla kalori tüketmek, diyabet, kalp hastalığı, bazı kanserler, karaciğer ve safra kesesi hastalığı, hareketsizlik, artrit ve uyku apnesi riskini artıran kilo alımına ve şişmanlığa neden olabilir. Meyveler, sebzeler, tam tahıllar, az yağlı süt ürünleri ve yağsız proteinler gibi besin yoğunluğu yüksek gıdalar teşvik edilir çünkü çoğunlukla kalorileri düşüktür, fakat esansiyel vitaminler, mineraller ve besinlerle doludur. Oklahoma State University (OSU), şekerli yiyecekleri dolduran ve diyetlerinde aşırı gıda maddesi bulunmayan bireylerin beslenme yetersizlikleri için risk altında olduğunu söylüyor.

Diyabet ve Hiperglisemi

Amerikan Diyabet Derneği'ne göre yemek yeme Çok fazla şeker şeker hastalığına neden olmaz. Bununla birlikte, şeker kan şekeri yükseltir (hiperglisemi) ve sürekli olarak yüksek kan şekeri olan şeker hastaları görme sorunları, sinir hasarı, böbrek ve kalp hastalığı ve cilt hastalıkları gibi diyabetik komplikasyon riski altındadır. Şiddetli hiperglisemi komaya ve bazı durumlarda ölüme neden olabilir. Şeker hastaları, tatlılar, soda, şeker ve tatlılar gibi şekerli yiyecekleri sınırlandırarak ve porsiyon kontrolü ile ölçülü olarak yemeye odaklanan sağlıklı bir diyeti izleyerek şeker alımlarını kontrol etmelidir.

Dental Boşluklar

Şeker parçalandığında OSU ve USDA'ya göre diş minesini çürüten ve diş boşluğuna yol açabilen bir asit üretir. Kavite insidansı, şekere sık ve uzun süreli maruz kalma ile artar. USDA, daha az şeker tüketerek, florlanmış su içerek ve florür içeren dental ürünleri kullanarak diş boşluklarının azaltılabileceğini söylüyor. Zayıflama ve kilo verme, çünkü şeker gibi tatlıdırlar, fakat daha az kalorilidirler. Şeker hastaları yapay tatlandırıcıların yerine şeker koyabilirler çünkü kan şekeri arttırmazlar. Gıda ve İlaç İdaresi tarafından yemek için güvenli kabul edilen yapay tatlandırıcılar arasında aspartam (NutraSweet, Equal), sakarin (Sweet ‘N Low), asesülfam K (Sunett) ve sukraloz (Splenda) bulunur. Bazı yapay tatlandırıcıların yan etkileri olabilir, bu nedenle bal veya agave nektarı gibi doğal tatlandırıcıları tercih edebilirsiniz.

, , ] ]

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır