| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Farklı Besin Çeşitleri ve Vitaminler

İnsan vücudu normal büyüme, gelişme ve fonksiyonları desteklemek için çeşitli besleyici maddeler gerektirir. Makrobesinler, karbonhidratlar, proteinler ve yağlar dahil olmak üzere büyük miktarlarda ihtiyaç duyulan besinleri içerir. Daha az miktarlarda ihtiyaç duyulan mikro besinler, organik bileşiklerden ve temel minerallerden oluşan temel vitaminlere ayrılırlar.

Makrobesinler

pp Makro besinler, McKinley Sağlık Merkezi tarafından tanımlandığı gibi enerji olarak kullanılan kalorileri sağlar. Bu besinler, Merck El Kitabına göre diyetinizin kuru ağırlığının yüzde 90'ını oluşturur. Karbonhidratlar, hızla parçalanan ve en hızlı enerji kaynağı olan şekerlerden oluşur. Ulusal Tıp Enstitüleri Gıda ve Beslenme Kurulu, erişkinlerin günlük kalorilerinin yüzde 45 ila 65'ini karbonhidratlar içinde tüketerek, liflerini, kepeklerini ve doğal olarak oluşan vitamin ve minerallerini koruyanlar rafine edilmemiş karbonhidratlara konsantre olmalarını önerir. Proteinler amino asitlerden, vücuttaki binlerce proteinin üretimi için gerekli yapı taşlarından oluşur. Proteinler karbonhidratlardan daha karmaşık olduklarından sindirimi daha uzun sürer ve bu nedenle daha uzun süreli bir enerji kaynağı olarak görev yaparlar. Harvard Halk Sağlığı Okulu'na göre, ortalama bir yetişkin her 1 kg vücut ağırlığı için 0,8 g protein tüketmelidir, bu da kalorilerin yaklaşık yüzde 15'ini oluşturur. En yavaş, ancak en verimli enerji şekli olan yağlar, toplam kalorilerinizin yalnızca yüzde 25 ila 35'ini oluşturmalıdır.

Temel Vitaminler

Vücudunuzda 13 vitamin gerekir, bunlar gerekli vitaminlerdir. Ulusal Tıp Enstitüleri Gıda ve Beslenme Kurulu, önerilen günlük alımı içeren temel vitaminlerin bir listesini sunar - sağlıklı bir insanın sağlıklı kalmak için her gün ihtiyaç duyduğu miktarda. Esansiyel vitaminler arasında biotin, folat, niasin, patotenik asit, riboflavin, tiamin, B-6 vitamini ve B-12 vitamini dahil olmak üzere B vitamini ailesinin bir parçası olarak sınıflandırılanlar bulunur. Diğer önemli vitaminler arasında A vitamini, C vitamini, E vitamini, K vitamini ve D vitamini bulunur. Çoğu insan günlük beslenme ihtiyaçlarını sağlıklı bir diyet tüketerek yerine getirir, ancak çeşitli yiyecekleri yememek vitamin eksikliğine neden olabilir. Vitamin eksiklikleri çeşitli tıbbi durumlara yol açabilir.

Temel Mineraller

Elementler olarak da bilinen mineraller toprakta bulunan inorganik bileşiklerdir. Vücut, bunları makromineraller olarak sınıflandırmak için daha fazla miktarda mineral gerektirir. Makromineraller arasında kalsiyum, klor, sodyum, potasyum, fosfor, magnezyum ve sülfer bulunur. Krom, çinko, manganez, bakır, demir, flor, kobalt, kalay, iyot, selenyum, vanadyum, nikel ve molibden gibi diğer mineraller de normal vücut fonksiyonlarını destekler, ancak bunları eser mineraller olarak sınıflandırmak için küçük miktarlarda gereklidir. Kalsiyum ve magnezyum gibi bazı mineraller güçlü kemik oluşumunu destekler. Sodyum ve potasyum gibi diğer mineraller elektrolit görevi görür ve hücrelerdeki sıvı hacmini dengelemeye yardımcı olur. Vücut, enzimlerin ve proteinlerin üretimi için pek çok iz mineralini kullanır. Yeterli mineral alımını sağlamak için, çeşitli meyveler, sebzeler ve kepekli tahıllar içeren dengeli bir diyet yapın.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com