Gözlerinizdeki göz yaşı eksikliği kuru gözlere neden olur. Proteinler, mineraller ve vitaminler gözyaşı yapımında kritik öneme sahiptir, bu da vitamin eksikliğinin kuru göz gelişimi riskini artırabileceği anlamına gelir. Neredeyse tüm vitaminlerin oynayacak rolleri olmasına rağmen, A vitamini, folat ve B-6 vitamini özellikle önemlidir.
Gözyaşlarının Yararları
Gözyaşları nemlendirir ve istilacı bakterilerden korunur. Tozu yıkarlar ve korneaya oksijen ve besin verirler. Gözyaşları ayrıca enfeksiyonu önleyen antikorlar içerir.
Gözleriniz gözyaşlarına bağlı. Yağ, su ve mukus kombinasyonundan yapılan gözyaşı filmi adı verilen gözler üzerinde bir kaplama oluştururlar. Bu film ışığı gözlerinize girerek odaklayarak normal görüşü sağlar.
Yeterli gözyaşı üretmediğinizde veya doğru su, yağ ve mukus karışımı olmadıklarında, kuru göz. Kuru gözler farklı belirtilere neden olur; yanma, ağrı, kızarıklık ve gözün içindeki bir şey gibi hissetme, bulanık görme, göz yorgunluğu ve rahatsız edici kontakt lenslere kadar.
A Vitamini
A Vitamini gece görüşü için hayati öneme sahiptir. , ama aynı zamanda gözyaşlarını da etkiler. A vitamini eksikliği gözyaşı filmine zarar verir. Uzun süreli bir eksiklik, göz ülserlerine, yaralanmaya ve körlüğe yol açabilecek ciddi kuru göze neden olur, Linus Pauling Enstitüsü'nü bildirir.
Kadınlar günlük olarak 900 mikrogram A vitamini tüketirken, erkekler 900 mikrograma ihtiyaç duyuyorlar Tıp Süt, yumurta ve et karaciğeri, 3.000'den fazla mikrogram tüketirseniz toksik olabilen, retinol formunda zengin A vitamini kaynaklarıdır.
Günlük A vitamini meyvelerde ve sebzelerde karotenoidlerden alırsanız, toksisite hakkında endişelenmene gerek yok. En iyi kaynaklardan bazıları arasında tatlı patatesler, havuçlar, balkabağı, kavun, brokoli, ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler bulunur.
B-6 Vitamini
B-6 Vitamini, gözyaşı filminin korunmasına yardımcı olabilir, özellikle de Optometric Management'a göre protein ile aynı anda tüketiliyor. A ve C vitaminleri ile birlikte B-6 vitamini, gözlerinizin yeterince gözyaşı yapmasını sağlar.
B-6 vitamini için önerilen diyet yardımı günlük 1.3 miligramdır. B-6 Vitamini çeşitli yiyeceklerde bulunur, ancak en önemli kaynaklardan bazıları somon, hafif tavuk eti ve hindi, avokado, fırında pişmiş patates ve muz. Pek çok kahvaltı gevrekleri de B-6 vitamini ile güçlendirilmiştir.
Folate
Folate, proteinlerin ve DNA'nın sentezlenmesine yardımcı olur ve bu da yeni hücrelerin inşa edilmesi ve onarılması için gerekli kılar. Bu rolde, gözlerdeki mukozalar, gözyaşı bezleri ve gözyaşı kanalları için çok önemli bir besin maddesidir.
Yeşil yapraklı sebzeler, folat bakımından zengin kaynaklardır. Ayrıca fasulye, mercimek ve narenciye ve meyve sularından da elde edersiniz. Tahıllar, makarnalar, pirinç ve ekmek iyi seçeneklerdir çünkü folik asit şeklinde folat ile güçlendirilmişlerdir.
Bütün yiyeceklerden besin almak her zaman tercih edilirken, tükettiğinizde vücudunuz besini daha fazla emer. ek formu, folik asit. Kadınlar ve erkekler günde 400 mikrogram folat almalı.