Kefir, karnabahar çiçeklerine benzeyen küçük, jelatinli kıvrılmış kazein demetleri gibi süt ve kefir tanelerinden üretilen fermente bir içecektir. Bu taneler laktik asit bakterileri, asetik asit bakterileri ve maya içerir. İçki, Avrasya'daki Kafkas Dağları'ndan çıkan binlerce yıldır var. Kefir, tüm olasılıklara inek, keçi, pirinç, soya, koyun ve hindistancevizi sütü ile birlikte kullanılan sütün türüne bağlı olarak tat ve kompozisyonda değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte, İnek sütü en yaygın şekilde kullanılır.
Kefir'in Beslenmesi
Kefir, vitamin, mineral ve esansiyel amino asitlerle doludur. Her bir bileşenin miktarı sütün türüne, kefir tanelerine ve kullanılan fermantasyon işlemlerine göre değişir. Kefir 100 gram başına yaklaşık 12 miligram magnezyum veya içeceğin yaklaşık 3.5 ons sıvı içerir. Ayrıca B-1 ve B-12 vitaminleri, biotin, kalsiyum, folik asit, K vitamini ve fosfor için iyi bir kaynaktır. Kefir'de normal süte kıyasla laktoz intoleransı olan kişiler için yararlı olabilecek daha az miktarda laktoz vardır.
Magnezyumun İşlevleri
Kefir, nöromüsküler iletimin önemli bir parçası olan magnezyum bakımından zengindir.; büzülme-gevşeme sürecinde kas gevşetici görevi görür. Magnezyum, yağ asidi ve protein sentezi işlemlerinde gereklidir. Aynı zamanda glikozun metabolik yolu olan glikolitik yolda da rol oynar. Magnezyumun ana fonksiyonlarından biri, adenosin trifosfatın veya ATP'nin moleküler yapının, vücuttaki birçok metabolik yolda önemli bir rol oynayan stabilizasyonudur.
Magnezyum ve Kalsiyum
kemik sağlığı için önemli olan besinler; kalsiyum ve D vitamini trioyu tamamlar. Kalsiyum kemik yapısı ve kuvvetinden sorumlu ana mineral olmasına rağmen, vücut magnezyum olmadan absorbe edemez. Yeterli miktarda magnezyumun varlığı, kalsiyumun kemikten çıkarılmasına yarayan, muhtemelen kontrol edilmediğinde osteoporoza neden olan paratiroid hormonunun baskılanmasına yardımcı olur. Kefir hem kalsiyum hem de magnezyum içerir ve bu nedenle kemik sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olabilir. birkaç hücresel kanser türünü kontrol eder. "Kanser Yönetimi ve Araştırması" nın 14 Şubat 2011 tarihli sayısı, kefir'in yetişkinleri olduğu kadar çocukları da etkileyen erişkin lenfoblastik lösemi üzerindeki etkisini test eden bir çalışmanın sonuçlarını yayınladı. Kefir, malign hücrelerin yayılımını azaltma ve ölümlerini normal hücrelere zarar vermeden çökeltme yeteneğini göstermiştir. Kefirin daha fazla değerlendirilmesi önerilmektedir.