Fasikülasyonlar kas seğirmeleri için sadece başka bir isimdir. Bir kas aniden, ancak istemsiz bir şekilde kasıldığında, kendiliğinden seğirmesi veya spazmı olarak hissedilir. Çoğu nispeten küçüktür, hatta bazen farkedilmez bile. Bununla birlikte, büyük kasılmalar, etkilenen kasın neredeyse sert veya gergin hissettiği kas kramplarına neden olabilir. Farklı faktörler hem faşikülasyonlara hem de kramplara neden olur. En sık görülen faktör aşırı kullanım veya yaralanmadır, ancak özellikle elektrolitler söz konusu olduğunda, bir diyet yetersizliklerin sonucu olarak kaslar istemeden daralabilir. Kronik seğirme veya spazm yaşıyorsanız, kesin sebebini belirlemek için doktorunuzla konuşun.
Magnezyum
Magnezyum, fasikülasyonlara neden olabilecek bir diyet yetersizliğidir. Bu esansiyel mineral, diğer vücut fonksiyonlarının yanı sıra kasların kasılmasından ve sonradan gevşemesinden sorumludur. Nadir olsa da, diyetten yeterince alınmamak kasın kendiliğinden büzüşmesine neden olarak küçük seğirmeye neden olabilir. Kadınlar günde 310 ila 320 mg magnezuma ihtiyaç duyarken, erkekler 400 ila 420 mg arasındadır.
Potasyum
Sıklıkla kramplarla ilişkilendirilirken, potasyumda eksiklik de bazı küçük seğirmelere neden olabilir. Potasyum öncelikle bir mineraldir, ancak vücutta bir elektrolit görevi görür. Elektrolitler, vücutta özellikle de kas fonksiyonunda iletişim kurmak için kullanılan elektriksel aktiviteyi veya dürtüleri kolaylaştırır. Vücut potasyumda eksik olduğunda, kasınız aniden büzülür ve bir spazm hissedersiniz. Yetişkinlerin her gün 4.7 g potasyum alması gerekir.
Kalsiyum
Potasyum gibi, kalsiyum da kas krampları ile ilişkilidir, ancak bazı spazmlara veya seğirmeye neden olabilir. Kalsiyum ayrıca vücutta bir elektrolit görevi görür. Kalsiyum eksikliği, potasyum eksikliğinden görülen aynı ani kas kasılmasına neden olabilir. Bununla birlikte, kalsiyum eksikliğinden seğirmek, genellikle göz kaslarına, burun bölgesine ve ağız çevresine izole edildiğini ifade eder, Cleveland Clinic'e dikkat çeker. Yetişkin kadın ve erkeklerin 50 yaşına kadar günde 1.000 mg kalsiyum almaları gerekir. Bundan sonra, kadınlar alımlarını 1.200 mg'a çıkarmalıdır. Erkeklerin 71 yaşında uyması gerekir, alım miktarları da 1.200 mg'a çıkarılır.
Fosfor
Fosfordaki bir eksiklik de bazı nöromüsküler seğirmelere neden olabilir. Aslında, vücutta çok az fosforlu olan hipofosfateminin fiziksel belirtilerinden biridir. Her ne kadar fosfor - veya eksikliği - genellikle kemik kaybıyla ilişkili olsa da, bu mineralin yaklaşık yüzde 15'i hücre içidir ve bu da sinir ve kas aktivitesinin korunmasına yardımcı olur. Yetişkinlerin günde 700 mg fosfora ihtiyacı vardır.