Birinin yüzünde kalıcı bir petrol oluşumu olması muhtemel bir mesele olabilir. Aşırı yağlı yüz derisi, özellikle parlamanın özellikle öne çıktığı alnındakilerin farkına varması için ne yazık ki çok kolaydır. Özel olarak formüle edilmiş, yağ azaltıcı sabun ve duş kremlerinden tam olarak faydalanarak düzgün bir şekilde yıkamak kesinlikle faydalıdır, ancak beslenmenin derecesi kadar değildir. Her ne kadar tüm vitamin ve mineraller ciltle ilgili belirli bir miktar fayda gösterse de, fazla yağı yatıştırmaktan doğrudan sorumlu olan A vitaminidir.
Doğal bir A vitamini takviyesi alın. Genellikle çoğu multivitamin hapına dahil edilen en popüler sentetik form, retinol palmitat olarak adlandırılır. Balık yağlarından elde edilen doğal A ile beslenmiş A-vitamininin yetersiz olduğu için bu türden kaçının. Yalnızca kökenini açıkça belirten saf ve yalıtılmış bir ürün satın alın. Bu A vitamini formuyla, cilt yağ salgısının derecesi sakinleşmeye başlayacaktır. Calvin Colleges web sitesinden bir alıntı “A vitamini yağlı cilde neden olan androjenlere karşı çalışır” diyor.
Besin takviyenizi her gün kullanın. Asla bir dozu kaçırmayın, gerçekten hiçbir şekilde önlemenin yolu yoktur. Gerekirse kapsüllerinizi günlük olarak kolayca verebilmeniz için bir hap düzenleyici ünite satın alın.
Düzenli olarak karaciğer yiyin. Haftada en az bir kez akşam yemeğine alın. ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'na göre “A vitamini karaciğerde depolandığından, A vitamini konsantrasyonunun doğrudan ölçülmesi, A vitamini durumunun en iyi göstergesi olarak kabul edilir.”
Zenginleştirilmiş yüz bezleriyle cildinizi temizleyin. A vitamini bazen bu tip ürünler için temel bir bileşen olarak bulunur. Bunları büyük eczanelerden ve daha büyük süpermarketlerden alın.
Cildiniz normalleştiğinde hastayı kalın. Kuşkusuz, yüzünüzdeki petrol üretimi zamanla yavaş yavaş yerleşecek, ancak bu ilerici bir değişimdir. Bunun nedeni, A vitamini yağ azaltmanın yanı sıra başka cilt iyileştirmeleri de göstermesidir. George Broughton II, M.D., Ph.D. ve Rod J. Rohrich, M.D., “A vitamini eksikliği onarımı geciktiriyor. Buna karşılık, A vitamini alımı, kollajen birikimini uyarır ve yaraların kırılma mukavemetini arttırırken, topikal olarak uygulanan A vitamini yaranın yeniden yatışını hızlandırır. ”