| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Serebral Palsili Yetişkinlerin Sosyal, Duygusal ve Psikolojik Etkileri

Serebral palsi, vücut hareketinin koordinasyonunu etkileyen bir grup beyin hastalığıdır. Medikal yeniliklerin bir sonucu olarak, beyin felci olan birçok kişi erişkinlikte yaşıyor, ancak yürüyüş, yemek, giyinme ve diğer günlük aktiviteleri gerçekleştirme bu kişiler için zor olabilir. Bu zorluklar sosyal refahı engelleyebilir ve sıkıntıya neden olabilir. Serebral palsili kişilerde biliş veya düşünme yeteneği ile ilgili güçlükler de mevcut olabilir.

Sosyal Etkiler

Aralık 2006’da yayınlanan “Klinik Rehabilitasyon” konulu bir makaleye göre, serebral palsili genç yetişkinler sosyal olarak daha az aktif ve koşulları olmayan arkadaşlarından daha az romantik ilişkide. Serebral palsinin fiziksel bozuklukları, diğerleriyle etkinliklere katılma yeteneğini sınırlayabilir. “Fiziksel Aktivite ve Sağlık Dergisi” nin Eylül 2008 sayısındaki bir çalışmada da belirtildiği gibi, birçok fiziksel aktiviteye katılmayan insanlarla ilişkiler kurulabilir. başkaları tarafından kabul edildiğini ve desteklendiğini hissedin.

Duygusal Etkiler

Sıkıntı, yetişkin olarak serebral palsi yaşamaya uyum sağlamada zorluk yaşayan kişiler arasında gelişebilir. Serebral palsili bazı kişiler, özellikle de bozukluklar önemli bir başka birini bulmakta veya bağımsız olarak yaşamakta zorluk çekiyorsa, fiziksel veya bilişsel engelli olduklarından dolayı sinirli, öfkeli veya üzgün olabilirler. Bu duygular daha ciddi fiziksel sınırlamalarla var gibi görünmektedir. Zayıf benlik saygısı ve olumsuz benlik imajı, bozulmalara bağlı sıkıntılardan ortaya çıkabilir. “Fiziksel Aktivite ve Sağlık Dergisi” nin Eylül 2008'deki çalışmasına göre, serebral palsiye uyum sağlamak, ruh halini ve algılanan yaşam kalitesini iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Psikolojik ve Bilişsel Etkileri

Serebral palsili bireyler bilişsel olabilir Endişeler, Şubat 2006’da “Engellilik ve Rehabilitasyon” konulu bir araştırmaya göre. Beynin zarar gördüğü bölgeye bağlı olarak öğrenme güçlüğü mevcut olabilir. Serebral palsili bireylerin yaklaşık üçte birinde hafif zihinsel engelli, üçte birinde orta-ağır zihinsel engelli, diğer üçte birinde normal zihinsel işlev vardır. Şiddetli beyin felci olanlar arasında zihinsel gerilik veya önemli zihinsel bozukluk olabilir. Bununla birlikte, zihinsel yetersizliği olan veya hiç bilişsel bozukluğu olmayan serebral palsili erişkinlerin sayısı giderek artmakta ve “Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Arşivi” dergisinin Haziran 2000 sayısındaki bir araştırmaya göre istihdam edilmektedir. ve destekleyici hizmetler, beyin felçli yetişkinlerin eğitimlerini ilerletmelerine, çalışmalarına ve daha bağımsız yaşamalarına olanak tanıyor.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com