| | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme |

Sağlığı ve Hastalıkları

Antioksidanlar ve Fitokimyasallar Nedir?

Antioksidanlar, vücudunuzdaki dengesiz moleküllerin serbest radikal denilen zararlı etkileriyle savaşmaya yardımcı olan maddelerdir. Fitokimyasallar, sağlığınız için potansiyel faydaları olan bitkilerden elde edilen maddelerdir. Bazı durumlarda, fitokimyasallar antioksidan etkiler üretir. Diğer durumlarda, vücudunuza hormonlara benzer şekillerde etki edebilirler.

Antioksidanlar

Antioksidanlar isimlerini alırlar çünkü oksidasyon ile mücadele ederler, doğal olarak meydana gelen bir vücut süreci ve bu gibi çevresel faktörlere maruz kaldığınızda Ulusal Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Merkezi'ne veya NCCAM'ye göre radyasyon ve tütün dumanı olarak. Oksidasyon, romatoid artrit, kanser, kalp hastalığı, Parkinson hastalığı ve Alzheimer hastalığı gibi bir dizi ciddi rahatsızlığın tetiklenmesine yardımcı olabilecek serbest radikalleri üretir. Antioksidan maddelere örnek olarak C ve E vitaminleri, lutein, likopen, beta-karoten, koenzim Q10, flavonoidler ve lipoik asit verilebilir.

Fitokimyasal maddeler

Oregon State University'ye göre sebzeler, tahıllar ve fasulyeler. İnsan sağlığı ile ilgili olarak, terim sizin iyiliğiniz için özel olarak gerekli olmayan bitki maddelerini tanımlar. Bilim adamları binlerce fitokimyasal maddeyi ortaya çıkarsalar da, bunların yalnızca küçük bir kısmını, Amerikan Kanser Derneği veya ACS'yi incelemişlerdir. Fitokimyasalların örnekleri arasında polifenoller, karotenoidler, liganlar ve izoflavonlar gibi folik asit ve C ve E vitaminleri gibi kimyasal madde grupları bulunur. Vücudunuzda bazı antioksidan bileşikler üretilir. NCCAM raporları başkalarını diyet kaynaklarından ve takviyelerinden edinebilirsiniz. Yiyecek antioksidanları arasında meyve ve sebzeler, tahıl taneleri, fındık ve baklagiller bulunur. Kullandığınız belirli ürüne bağlı olarak, takviyeler insan yapımı antioksidanlar veya gıda kaynaklarından elde edilen antioksidanlar içerebilir. Antioksidan içeren sebze ve meyvelerde yüksek diyetler yiyenlerin kronik hastalıkların gelişimi için daha düşük riskleri olduğu görülmektedir.

Fitokimyasal Kaynaklar ve Etkileri

ACS'ye göre östrojen hormonuna benzer. Bu nedenle, bazen fitoöstrojenler olarak da sınıflandırılırlar. Bu maddelerin çeşitli formları soya fasulyesi, meyan kökü, nohut, kırmızı yonca, tam tahıl ve keten tohumu gibi gıdalarda bulunur. Flavonoid grubuna ait bazı fitokimyasallar, karnabahar, Brüksel lahanası, üzüm, turp ve kırmızı lahana bulunan maddeler de dahil olmak üzere antioksidan özelliklere sahiptir. Kabak ve havuç gibi yiyeceklerde bulunan karotenoid fitokimyasallar kanserle mücadele özelliklerine sahip olabilir. , NCCAM notları. Mevcut mevcut kanıtlar ayrıca hastalığın önlenmesi için antioksidan takviyelerin kullanılmasını desteklememektedir. ACS, bilim insanlarının fitokimyasalların gerçek dünyadaki etkilerini araştırmaya başladığını belirtti. Çeşitli gıdalar çok fazla farklı fitokimyasal bileşik içerdiğinden, hangi maddelerin veya madde kombinasyonlarının sağlığınızı gerçekten koruduğunu, iyileştirdiğini veya zarar verdiğini belirlemek zor olabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır
Bize ulaşın: web@globalbizfin.com