|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Kalp Hastalıkları İçin İyi Vitaminler ve Mineraller

Dünya Sağlık Örgütü, kalp hastalığının tüm dünyada ölümlerin bir numaralı nedeni olduğunu ve kardiyovasküler hastalık ölümlerinin yıldan yıla tırmanmaya devam edeceğini bildirdi. Kalp hastalığı kan damarlarını ve arterleri etkiler ve zayıf bir diyet kalp hastalığı riskinizi artırabilir. Bazı vitaminler ve mineraller kalp sağlığınızı iyileştirebilir ve kalp hastalığının önlenmesine veya tedavisine yardımcı olabilir.

Vitamin E

Diyabet, obezite, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol, metabolik sendrom adı verilen bir durumun belirteçleridir. Bu koşullardan biri kalp hastalığı riskinizi artırır. Kalp hastalığı şeker hastalarında önde gelen ölüm nedenidir ve Technion-Israel Institute of Technology'den araştırmacılar, E vitaminin diyabet hastaları üzerindeki etkileri üzerine bir araştırma yaptı. Mayıs 2010 sayısında "Farmakogenomik" dergisinde yayınlanan çalışmalarının sonuçları, E vitamini takviyesinin inme, kalp krizi ve kalp hastalığı riskinde yüzde 40'tan fazla bir azalma yarattığını gösteriyor. Çalışma son derece yüksek kardiyovasküler hastalık riski taşıyan hastalar üzerinde yapıldı. Amerikan Kalp Birliği, takviye almak yerine E vitamini gibi antioksidan vitaminler bakımından zengin bir diyet tüketmenizi önerir. E vitamininin iyi besin kaynakları arasında fındık, tohum ve yemeklik yağlar bulunur.

D Vitamini

"Güneş ışığı vitamini" olarak bilinir, çünkü vücudunuz onu güneş ışığından üretir, D vitamini de süt gibi yiyeceklere eklenir ve tahıl. Cleveland Clinic, D vitamininin diyabet ve kanseri tedavi etmeye, güçlü kemikler oluşturmaya ve kalp hastalığını önlemeye yardımcı olduğunu bildirmektedir. D vitamini için önerilen alım, raşitizeyi önlemek için 200 IU'dur, ancak kalp hastalıklarının önlenmesi için daha büyük miktarlar önerilir; Cleveland Clinic'e göre, birçok doktor günde 2.000 IU'a kadar bir doz önermektedir.

Potasyum

Potasyum, kas kasılmasını ve vücuttaki hücreler arasındaki elektriksel darbeleri düzenleyen temel bir mineraldir. Potasyumun birincil faydalarından biri, tansiyonu düşürme kabiliyetidir, bu da kalp hastalığı riskini azaltır. 15 Mart 2011 tarihli “Mevcut Hipertansiyon Raporları” sayısında yayınlanan rapora göre, günlük 4.700 mg miktarında potasyum alımı kan basıncını düşürebilir ve kalp krizi ve felç riskini yüzde 8 ila yüzde 15 oranında azaltabilir. Bu aynı zamanda Ulusal Kalp Akciğer ve Kan Enstitüsü tarafından ortaya konan DASH - Diyet Hipertansiyonu Diyetle İlgili Yaklaşımlar - diyetinde önerilen günlük potasyum miktarıdır. Potasyum bakımından zengin yiyecekler arasında et, balık, narenciye suyu, patates, lima fasulyesi, domates ve kavun bulunur. Potasyumun kalp atışlarınızı etkileyebilmesi nedeniyle diyetinize fazladan potasyum eklemeden önce doktorunuzla konuşun, özellikle de herhangi bir nedenle tedavi ediliyorsanız.

Magnezyum

Potasyum gibi magnezyum da esansiyel bir mineraldir. Bunun kalp üzerinde bir etkisi var. Ulusal Sağlık Enstitüleri, magnezyumun, kasların düzgün çalışmasını sağlayarak kan basıncını ve uygun kalp ritmini koruduğunu bildirmektedir. Tel Aviv'deki araştırmacılar, Ocak 2011 tarihli “Harefuah” dergisinde yayımlanan sayısında, magnezyumun, arterlerde kalsiyum birikimini önleyerek, yağ metabolizmasını iyileştirerek, ölümcül kalp aritmilerini önleyerek ve kanın arter duvarlarında birikmesini önleyerek kalp hastalığının önlenmesine yardımcı olduğunu belirtiyorlar. . Magnezyumun kalp hastalıklarını önlemenin güvenli ve ucuz bir yolu olarak görülmesini önerirler. Yiyecek magnezyum kaynakları arasında fındık, fasulye, ıspanak, yer fıstığı yağı, halibut, patates ve avokado bulunur. Magnezyum alımınızı artırmadan veya bir takviye almadan önce doktorunuzla konuşun, çünkü bazı ilaçları etkileyebilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır