|  | Sağlığı ve Hastalıkları >  | sağlık | Beslenme
Sağlığı ve Hastalıkları

Prenatal Plus Reçeteli Vitaminler

Prenatal Plus, hamilelik sırasında günlük olarak verilen bir multivitamindir. Her ne kadar sağlıklı bir diyetle vitamin ve mineral elde edilebilse de, özellikle hamileyseniz, hala önemli besinlere ihtiyacınız olabilir. Gebe kalmaya çalışıyorsanız, doğum öncesi artı vitaminleri de kullanabilirsiniz. Doktorunuz doğum öncesi vitamin reçetesi kullanmanız gerekip gerekmediğini belirleyebilir; Birkaç doğum öncesi vitamin markası var, bu yüzden onunla olan tüm endişelerini tartışıyorlar.

Prenatal Plus Versus Diğer Vitaminler

Prenatal Plus normal yetişkin vitaminlerinden daha fazla folik asit, kalsiyum ve demir içerir. Bu içerikler sizin ve bebeğinizin sağlığı için çok önemlidir. MayoClinic.com, uygun bir miktarda folik asidin doğmamış çocuğu ciddi beyin ve omurilik anormallikleri geliştirmekten koruduğunu söylüyor. Kalsiyum kemiklerin ve dişlerin güçlü kalmasına yardımcı olur. Demir, sizin ve bebeğiniz için kan ve kas üretimine yardımcı olur.

Prenatal Plus kesinlikle bir doktorun yönlendirdiği şekilde alınmalıdır. Belirtilen miktardan daha fazla veya daha az almayın. Başka bir vitamin alıyorsanız, doktorunuza haber verin. Başka bir vitamin almaya devam etmeniz veya doktorunuz tarafından başka bir vitamin reçete etmeniz gerekiyorsa, doğum öncesi ilacı diğer vitaminlerden en az iki saat ayırınız, Drugs.com: Bulantı ve Kusma

Doğum öncesi Artı bulantı ve kusma meydana getirir. Bu yan etkiler hamilelikte sık görülürken, doğum öncesi vitaminleri onları daha da kötüleştirebilir. Bulantı geliştirirseniz, ilacı bir aperatifle birlikte alabilirsiniz. Sakız çiğnemek ya da sert şekeri emmek de yardımcı olabilir. MayoClinic.com, “Yatmadan önceki gece doğum öncesi vitamininizi almanız, mide bulantısını önleyebilir,” diye açıklıyor MayoClinic.com

Kabızlık

Bazı doğum öncesi vitaminlerinde bulunabilecek demir, kabızlığa neden olabilir. Diyetinizde yeterli miktarda lif almalı ve bol miktarda su içmelisiniz. Yulaf ezmesi, meyve ve sebzeler lif bakımından zengindir ve hububat liflerle de takviye edilebilir. Düzenli egzersiz yapmak barsak hareketlerini normalleştirebilir. Doktorunuz hamilelik sırasında hangi egzersizleri yapabileceğinizi açıklayabilir. Kabızlık geliştirirseniz, tezgah üstü bir dışkı yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, kabızlık kötüleşirse veya şiddetlenirse, derhal doktorunuza başvurun. Farklı bir doğum öncesi vitaminine geçebilirsiniz.

Uyarı

A, D, E veya K vitaminleri gibi aşırı dozlarda tüketmek size ve bebeğinize zarar verebilir. Demir, kalsiyum ve potasyum gibi mineraller de tehlikeli olabilir. Doz aşımı belirtileri ve semptomları yaşarsanız, derhal tıbbi yardım isteyin. Bu semptomlar arasında ishal, şiddetli kabızlık, iştahsızlık, saç dökülmesi, ağzınızda şişlik veya karıncalanma, şiddetli bel ağrısı, kolay morarma, cildin soyulması ve idrarınızdaki kan sayılabilir.

sağlık Endüstrisi Ruh Sağlığı Kamu Sağlığı Güvenliği ameliyatlar İşlemleri sağlık
Telif hakkı © Sağlığı ve Hastalıkları https://turk.globalbizfin.com Tüm hakları saklıdır