. Kulak çınlaması , örneğin aspirin , antibiyotikler ve antidepresanlar gibi ilaçların yan etkisi olabilir. Budurumda , doktorunuz ilaç değiştirmeniz gerekebilir .
2
gürültü , güç aletleri , yüksek makine ve müzik aşırı maruz kalma en aza indirin. Bu sesler sürekli maruz kalma ciddi işitme etkileyebilir .
3
kulaklarınızı korumak için özel işitme cihazları kullanın. Eğer bu yüksek sesler önlemek için yapamıyorsanız o kulak tıkacı veya muffs giyerler. Bir günlük bazda güç araçlarını veya makine kullanmayın İşçiler bu durum için özellikle risk altındadır . Eğer bir stereo kulaklık kullanırken
4sesini kısın
. Işitme kaybı gibi kulak çınlaması neden olabilir gibi gençler ve genç yetişkinler bu uygulama kaçınmalısınız .
5
kulak çınlaması önlemek için yaşam tarzı değişiklikleri yapın . Tuz alımını azaltmak ve kafein , alkol ve sigara içmeyiniz . Bukulaklara dolaşımını azaltarak kulak çınlaması neden olabilir .
6
sağlıklı bir diyet ile ve düzenli egzersiz ile kan dolaşımınızı geliştirin . Kan basıncını izleyerek hipertansiyon kontrol edin. Eğer kan basıncınız yüksek ise,hipertansiyon kontrolü için ilaç reçete doktorunuza başvurun.
7.
aşırı diyet , kilo kaybı ya da bu gibi kilolu olmak da neden olabilir kulak çınlaması kaçının .